Vláda dnes bude rokovať o rozdelení 8,6 mliardy eur z eurofondov

NETKY.SK • 14 Máj 2014, 07:07 • 2 min
Vláda dnes bude rokovať o rozdelení 8,6 mliardy eur z eurofondov

BRATISLAVA - Návrhy ďalších šiestich operačných programov, ktorými sa rozdelí 8,6 miliardy eur z eurofondov v nasledujúcich siedmich rokoch, dnes prerokuje vláda. Venované sú oblastiam ako rozvoj vidieka, ľudské zdroje či výskum a vývoj. Celkovo má Slovensko v rokoch 2014 až 2020 získať viac ako 14 miliárd eur, ich rozdelenie na konkrétne oblasti však ešte musí schváliť Brusel.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo kultúry (MK) predložilo na dnešnú 107. schôdzu tri materiály. Jedným z nich je nový zákon o Fonde na podporu umenia. Na jeho základe začne súčasný dotačný systém ministerstva fungovať od roku 2016 po novom. Fond bude verejnoprávnou inštitúciou na podporu umeleckých aktivít, kultúry a kreatívneho priemyslu. Prvé žiadosti budú môcť záujemcovia predkladať od 30. novembra 2015.
      

Pod správou MK zostane poskytovanie dotácií na ochranu, obnovu a rozvoj kultúrneho dedičstva, ako aj podpora kultúry znevýhodnených skupín obyvateľstva a kultúrne poukazy.
      

K ďalším bodom z dielne MK patrí stratégia rozvoja kultúry na roky 2014 až 2020, ako aj východiská stratégie rozvoja kreatívneho priemyslu v SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies