Vláda dnes bude rokovať o projekte jednej poisťovne

NETKY.SK • 7 Máj 2013, 09:23 • 2 min
Vláda dnes bude rokovať o projekte jednej poisťovne

BRATISLAVA - Vláda sa dnes bude zaoberať informáciou o pokračovaní v prípravách projektu jednej zdravotnej poisťovne. Ten má oproti pôvodne plánovanému harmonogramu meškanie. Ako vyplýva z informácie ministerstva zdravotníctva, transformačný zákon, ktorý mal platiť od mája, sa dokončuje a podklady k tendru na poradcu, ktorý sa mal skončiť do apríla, sú sfinalizované.

slovakia

left justify in out

Projekt zavedenia unitárneho systému verejného zdravotného poistenia, teda jednej štátnej zdravotnej poisťovne, sa má zrealizovať v prípade dohody aj nedohody s akcionármi súkromných poisťovní. Pokiaľ by k dohode došlo, malo by sa tak stať podľa pôvodného harmonogramu od januára 2014. Pokiaľ nie, siahlo by sa po vyvlastňovaní a jedna poisťovňa by mala vzniknúť od júla 2014.

Ministri okrem toho budú hovoriť aj o Národnej stratégii rozvoja cyklistickej dopravy a cykloturistiky v SR. Tá počíta s tým, že by do roku 2020 mohlo na Slovensku vzniknúť 1000 kilometrov nových ciest pre cyklistov. Ročne to predstavuje vybudovanie 125 km cyklotrás vo všetkých mestách. Ministerstvo odhaduje, že v roku 2014 dosiahnu náklady na niektoré opatrenia cyklostratégie takmer 13 miliónov eur.

Šéf rezortu hospodárstva Tomáš Malatinský (nominant Smeru-SD) by mal okrem toho predniesť informáciu o opatreniach v hospodárskej politike na podporu hospodárskeho rastu. Kabinet má tiež na programe návrh na odvolanie a vymenovanie nového predstaviteľa SR v medzivládnej Dunajskej komisii, či správu o rozvojovej pomoci zo strany Slovenska i viacero záverečných účtov ministerstiev či štátnych organizácii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies