Vláda chce zaviesť povinné prilby pre deti, Mostu tento návrh v minulosti odmietla

NETKY.SK • 18 Máj 2013, 12:30 • 2 min
Vláda chce zaviesť povinné prilby pre deti, Mostu tento návrh v minulosti odmietla

BRATISLAVA - Povinné prilby pre deti na lyžiarskych svahoch sa zrejme vrátia do parlamentu. Upozornil na to Most-Híd, ktorý v marci s týmto návrhom prišiel, no neuspel, keďže ho vládna strana Smer-SD nepodporila.

slovakia

left justify in out

Tentokrát by ho malo predložiť ministerstvo vnútra. Most-Híd pripomína, že to nie je prvýkrát, keď Smer-SD odmietol opozičný návrh a potom ho schválil ako vlastný.

"Tento prípad nie je prvý, keď vládna strana odmietla návrh opozičnej strany a vzápätí podala podobný návrh ako svoj vlastný. Nerozumieme, prečo Smer návrh v marci odmietol, keď sa ho chystá teraz predložiť v podobnom znení," uvádza sa v stanovisku Mostu-Híd. Postup ministerstva podľa strany dokazuje, že jej návrh bol dobrý a vládna strana ho neschválila iba kvôli politickým hrám.

Bugárovci chceli svojim návrhom dosiahnuť, aby deti mladšie ako 15 rokov museli počas lyžovania používať prilbu. Povinnosť chceli zaviesť novelizáciou zákona o Horskej záchrannej službe. Za jej porušenie mala hroziť pokuta do 50 eur. Ich návrh však neprešiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies