Vláda chce z eurofondov investovať do inovácií technológií v automobilovom priemysle

NETKY.SK • 30 Máj 2016, 15:05 • 2 min
Vláda chce z eurofondov investovať do inovácií technológií v automobilovom priemysle

BRATISLAVA - Vláda SR chce investovať obrovské množstvo finančných prostriedkov do oblasti inovácií a nových technológií cez európske fondy. V pondelok to na návšteve automobilky Volkswagen uviedol predseda vlády Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Okrem toho, ako dodal, vláda má záujem aj na vytvorení veľkej siete dodávateľov s vysokou kvalitou. "Chcem vás ubezpečiť, že chceme venovať obrovskú pozornosť duálnemu vzdelávaniu, teda príprave kvalifikovaných ľudí, ktorých máme čím ďalej tým menej na Slovensku," doplnil premiér.


Robert Fico ďalej sľúbil predstaviteľom automobilky aj jej zamestnancom, že dvere na úrade vlády budú pre nich stále otvorené. "Prakticky každé šieste pracovné miesto je buď v strojárskom priemysle alebo v automobilovom priemysle. A každé jedno miesto, ktoré sa vytvorí v automobilovom priemysle, automaticky vytvára 2,6 až 2,7 nových pracovných miesto nepriameho charakteru,“ konštatoval predseda vlády.


Automobilka v pondelok oslávila 25 rokov svojej prítomnosti na Slovensku. Od roku 1991 vyrobila 4,5 mil. automobilov a 6,8 mil. prevodoviek. Prvým vozidlom spoločnosti bol Volkswagen Passat. Aktuálne investície budú do novej karosárne a montážnej haly, ktoré sú vo výstavbe. Investície do rozvoja automobilky aktuálne dosiahli 3,4 mld. eur.


"Značka Volkswagen potrebuje výkladnú skriňu, ktorá je ukážkou, ako chceme a budeme v budúcnosti vyrábať. Efektívne, kvalitne, flexibilne a s orientáciou na zákazníka. A budeme aj naďalej intenzívne investovať do bratislavského závodu," uviedol člen predstavenstva pre produkciu a logistiku Volkswagen Thomas Ulbrich.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona