Vláda chce vyskúšať prístup ľudí k testovaniu, za ktoré nebudú výhody

NETKY.SK • 16 November 2020, 21:27 • 2 min
Vláda chce vyskúšať prístup ľudí k testovaniu, za ktoré nebudú výhody

Po rokovaní Ústredného krízového štábu poznáme informácie o testovaní, ktoré prebehne budúci týždeň. Poznáme aj čísla, po ktorých túži premiér Igor Matovič.

slovakia

left justify in out

Pre snahu vyskúšať, aký bude prístup samospráv či ľudí, ak za testovanie nebudú výhody, ani postihy, sa Ústredný krízový štáb a vláda Slovenskej republiky rozhodli, že ďalšie testovanie urobia bez žiadnych následných výhod.

Potvrdil to šéf rezortu obrany Jaroslav Naď s tým, že chcú sa presvedčiť, „akým spôsobom k tomu pristúpia nielen obyvatelia.“ Testovanie prebehne od ôsmej hodiny ráno do ôsmej večernej hodiny. Zatiaľ nie je známe, kde všade sa bude testovať.

 

 

Krízový štát i vláda Igora Matoviča chcú dosiahnuť pár úspechov, ktoré si stanovili ako optimistický cieľ. Pre snahu odľahčiť rodičom situáciu a umožniť chodiť deťom do školy, čo by sa mohlo udiať už po 6. januári, je však potrebné splniť náročné misie. Patrí k ním úloha, aby denne bolo len 500 pozitívny prípadov. Matovič si uvedomuje, že ide o veľmi náročný cieľ a jeho dosiahnutie závisí od zodpovednosti všetkých ľudí na Slovensku.

 

Ďalším cieľom je, aby sa v nemocniciach nenachádzalo spolu viac ako tisíc pacientov čo i len s podozrením, že majú COVID-19. Pred najkrajšími sviatkami v roku chcú splniť aj ďalšiu túžbu  – aby počet pacientov, ktorí potrebujú ventiláciu, bol menej ako 100. Pre zvládnutie pandémie je potrebná aj naša zodpovednosť. Dôležitými nástrojmi sú aj rúška a dezinfekčné gély, ktoré si môžete kúpiť na shop.netky.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies