Vláda chce v okrese Revúca podporiť zamestnávanie cez samosprávy

NETKY.SK • 7 Jún 2012, 07:10 • 2 min
Vláda chce v okrese Revúca podporiť zamestnávanie cez samosprávy

Vláda chce v okrese Revúca podporiť zamestnávanie cez samosprávy - Politika Minister spravodlivosti Tomáš Borec, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter a minister hospodárstva Tomáš Malatinský navštívili dnes po výjazdovom rokovaní vlády v P

slovakia

left justify in out

img

Minister spravodlivosti Tomáš Borec, minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter a minister hospodárstva Tomáš Malatinský navštívili dnes po výjazdovom rokovaní vlády v Poltári mesto Revúca. Po krátkom stretnutí s primátorkou Evou Cireňovou zostal v meste Ján Richter, ktorý chce so zamestnancami tamojšieho úradu práce prebrať stratégiu vytvárania pracovných miest prostredníctvom samosprávy. 
      V okrese Revúca je druhá najvyššia miera nezamestnanosti na Slovensku. Vláda na dnešnom rokovaní prijala viaceré opatrenia na zlepšenie tohto stavu. "So zamestnancami úradu práce sa chcem dohodnúť, ako postupovať pri nových projektoch, ako je napríklad zamestnávanie mladých ľudí. Želal by som si, aby túto možnosť využili čo najviac. Pod gesciou ministerstva práce funguje operačný program zamestnanosť a sociálna inklúzia. Podľa pravidiel Európskej únie ale neumožňuje napríklad podporu mladých poľnohospodárov či začínajúcich farmárov. Hľadáme preto možnosti, ako by sa to dalo. Podnikateľské prostredie by mohla nahradiť samospráva a takto by sme mohli dať šancu na prácu aj ľuďom v tomto regióne," povedal Richter. 
      Minister hospodárstva Tomáš Malatinský pokračoval v ceste po okrese návštevou magnezitových fabrík v Jelšave a v Lubeníku. V okrese Revúca vznikla paradoxná situácia, kde popri ľuďoch s finančnými problémami žije pomerne veľa rodín s aktuálne bohatým kontom. Zamestnanecká akciová spoločnosť totiž pred nedávnom rozdelila po niekoľkých rokoch časť zisku medzi svojich akcionárov. "V chudobných regiónoch sa často stretávame aj s opačným extrémom, tak to býva. Ale som rád, že tieto podniky tu vôbec sú. Teraz treba využiť situáciu, aby sme sem dotiahli aj ďalších investorov," dodal Malatinský.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies