Vláda chce v okrese Lučenec podporiť vznik 1440 pracovných miest do roku 2020

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 08:23 • 2 min
Vláda chce v okrese Lučenec podporiť vznik 1440 pracovných miest do roku 2020

BRATISLAVA - Vládny kabinet čakajú v najbližších dňoch dve výjazdové rokovania po sebe. Dnes popoludní zasadnú ministri v Lučenci, v piatok (24.6.) ich potom čaká rokovanie v Rimavskej Sobote. V obidvoch mestách budú schvaľovať akčný plán rozvoja daného regiónu.

slovakia

left justify in out

Hlavným cieľom Akčného plánu rozvoja okresu Lučenec je znížiť mieru nezamestnanosti v okrese podporou vytvorenia 1440 pracovných miest do roku 2020. Uviedlo to Ministerstvo dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja (MDVRR) SR v predkladacej správe k materiálu pripravenému na dnešné zasadnutie vlády.

 

"Dlhodobo vysoká nezamestnanosť v okrese Lučenec je spôsobená špecifickými faktormi a vplyvmi hospodárskej politiky a sociálnej politiky, inštitucionálnymi nastaveniami a vývojom na globálnych a lokálnych trhoch, nedostatočne rozvinutou technickou infraštruktúrou územia ako prihraničného okresu, nevhodnou kvalifikáciou pracovnej sily, odchodom mladej kvalifikovanej sily z okresu a nerozvinutou štruktúrou vzdelávacích inštitúcií v kontexte celoživotného vzdelávania," priblížil v návrhu akčného plánu rezort dopravy.

 

Z celkovej odhadovanej finančnej investície 147,32 milióna eur v rokoch 2016 až 2020 sa predpokladá celkové krytie z verejných zdrojov vo výške 109,74 milióna eur. Investícia do okresu Lučenec bude podporená formou regionálneho príspevku v sume 4,29 milióna eur.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies