Vláda chce riešiť problémy s komármi, ktoré sa po povodniach budú vyskytovať v povodí riek

NETKY.SK • 9 Jún 2013, 14:25 • 2 min
Vláda chce riešiť problémy s komármi, ktoré sa po povodniach budú vyskytovať v povodí riek

BRATISLAVA - Vláda SR sa bude snažiť čo najrýchlejšie reagovať na problémy s komármi, ktoré sa po povodniach budú vyskytovať v povodí riek. V dnešnej diskusnej relácii STV O 5 minút 12 to uviedol minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Komáre budú vecou, ktorá bude, dá sa povedať, takou epidémiou. Určite sa budeme snažiť reagovať čo najrýchlejšie. V stredu budeme prijímať rozhodnutia, ktoré budú rýchlou, jasnou a efektívnou reakciou," uviedol Kaliňák. Podľa Józsefa Nagya (Most-Híd) o týždeň až dva tento problém pocíti približne pol milióna ľudí v povodí Dunaja a Moravy. Ako uviedol, na najbližšej schôdzi parlamentu chce navrhnúť zmenu zákona, aby sa aj náklady na prevenciu a ničenie komárov dali započítať do záchranných prác. Pripomenul, že táto stať bola zo zákona vyňatá ešte na začiatku roka 2010. Šéf rezortu vnútra ďalej povedal, že protipovodňové bariéry sa osvedčili a išlo o dobrý projekt napriek tomu, že bol často kritizovaný. Podľa jeho názoru takúto protipovodňovú ochranu treba rozvinúť aj do iných miest. "Určite to čaká Komárno, tam je tá hrádza už 50 rokov stará a samozrejme si myslím, že musíme túto teóriu preniesť na rieky Váh, Hron, Poprad, Hornád, čiže na všetky tie, ktoré nám častokrát robia veľké problémy pri povodniach najmä tohto typu," ozrejmil Kaliňák.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies