Vláda chce privatizovať Cargo a BTS, Kárász odporúča, aby sa neunáhlila

NETKY.SK • 23 Júl 2010, 07:27 • 2 min
Vláda chce privatizovať Cargo a BTS, Kárász odporúča, aby sa neunáhlila

Vláda chce privatizovať Cargo a BTS, Kárász odporúča, aby sa neunáhlila

slovakia

left justify in out

V pracovnej verzii programového vyhlásenia vlády, ktorú má TASR k dispozícií, vládne strany avizujú, že vytvoria podmienky na vstup silného strategického partnera do Železničnej spoločnosti Cargo Slovakia, a.s., a tiež do Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava, a.s., (BTS). Nová vláda by sa podľa ekonóma Slovenskej akadémie vied (SAV) Pavla Kárásza nemala pri vstupe strategických investorov do niektorých štátnych podnikov unáhliť.
      "Súčasná cena železničnej spoločnosti Cargo či bratislavského letiska je veľmi nevýhodná, je to dôsledok hospodárskej krízy," konštatoval ekonóm. Je presvedčený, že zo strany vládnych predstaviteľov by bolo oveľa rozumnejšie zamerať sa na ozdravenie železničného prepravcu a zlepšenie konkurencieschopnosti bratislavského letiska jeho prepojením s Viedňou.  
      "Dôležité je, aby v Cargu nepôsobil žiadny stranícky nominant. Sú to akciové spoločnosti, kde by sa mal štandardne na vedúce posty vypisovať tender," spresnil Kárász a dodal, že pri BTS treba postupovať ešte opatrnejšie.
      V uplynulom období sa do letiska veľmi investovalo a podľa ekonóma by bolo potrebné prehodnotiť vhodnú formu prepojenia bratislavského a viedenského letiska. "Týmto by vznikol taký potenciál v oblasti leteckej dopravy, ktorý by bol konkurencieschopný napríklad milánskemu letisku," uzavrel Kárász, ktorý vláde odporúča aby postupovala efektívne a nerobila žiadne unáhlené rozhodnutia.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona