Vláda chce dať vyše dva milióny eur na cesty v Trnavskom kraji

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 16:34 • 2 min
Vláda chce dať vyše dva milióny eur na cesty v Trnavskom kraji

HORNÉ OREŠANY - Nosným bodom výjazdového rokovania vlády bude analýza sociálno-ekonomickej situácie okresu Trnava a Trnavského samosprávneho kraja.

slovakia

left justify in out

Vláda plánuje v stredu na výjazdovom rokovaní v Horných Orešanoch v okrese Trnava uvoľniť zo svojej rezervy viac ako dva milióny eur na rekonštrukciu ciest a mostov v Trnavskom samosprávnom kraji s dôrazom na okres Trnava. Trnavský samosprávny kraj má podľa návrhu uznesenia dostať 1,4 milióna eur na rekonštrukcie cesty II. triedy v Smoleniciach, cesty III. triedy Trnava – Zeleneč a na rekonštrukciu Krajinského mosta v Piešťanoch.

 

Ďalších 500 tisíc eur má podľa návrhu dostať mesto Trnava na obnovu mosta na Radlinského ulici a 150 tisíc eur obec Horné Orešany na opravu miestnych komunikácií. Vláda tak pomôže vlastníkom ciest a mostov riešiť ich kritický technický stav. 

 

Nosným bodom rokovania vlády bude analýza sociálno-ekonomickej situácie okresu Trnava a Trnavského samosprávneho kraja. Vláda sa v rámci nej bude zaoberať okrem iného aj otázkou zlúčenia Trnavskej univerzity a Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, zaradením južného obchvatu mesta Trnava do investičného plánu Slovenskej správy ciest a majetkovým vysporiadaním pozemkov pod cestou a súčasným náhradným premostením cesty v Horných Orešanoch, časti Majdánske. V roku 2011 táto časť obce prišla po prívalových dažďoch o betónový most, postavenie nového komplikovali a doposiaľ komplikujú nedoriešené vlastnícke vzťahy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies