Vláda by mala v stredu rozhodovať o nových štátnych tajomníkoch

NETKY.SK • 9 September 2014, 12:07 • 2 min
Vláda by mala v stredu rozhodovať o nových štátnych tajomníkoch

BRATISLAVA - Na niektorých ministerstvách by mali nastať v stredu 10. septembra ďalšie zmeny. Vláda by ich mala riešiť na svojom rokovaní.

slovakia

left justify in out

Štátnym tajomníkom rezortu financií by mal byť podľa informácií TASR Radko Kuruc, doterajší šéf komunikácie a poradca ministra Petra Kažimíra. V minulosti okrem iného radil vtedajšiemu guvernérovi Národnej banky Slovenska Ivanovi Šramkovi.

 

Štátneho tajomníka ministerstva školstva Štefana Chudobu by mal údajne nahradiť Juraj Draxler. Pôsobil okrem iného v Bruseli v think tanku Centre for European Policy Studies.

 

Zmena by mala prísť aj v rezortoch pôdohospodárstva a hospodárstva. Štefana Adama by mal údajne na poste štátneho tajomníka v agrorezorte nahradiť lesník Jozef Spevár. Dušana Petríka z ministerstva hospodárstva by mal vystriedať podpredseda predstavenstva Javys Miroslav Obert.

 

S prvými väčšími zmenami prišla vláda v polčase svojho vládnutia. K prvým prišlo demisiou (2. 7.) vtedajších ministrov školstva Dušana Čaploviča a hospodárstva Tomáša Malatinského. Tých nahradili štátni tajomníci na ministerstve hospodárstva Pavol Pavlis a ministerstve financií Peter Pellegrini. Ďalšie zmeny na vládnych postoch avizoval pred časom premiér Robert Fico (Smer-SD). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona