Vláda by mala v stredu dodatočne schváliť Matovičove cesty do Ruska a Maďarska

NETKY.SK • 27 Apríl 2021, 19:32 • 2 min
Vláda by mala v stredu dodatočne schváliť Matovičove cesty do Ruska a Maďarska

BRATISLAVA - Vláda by mala v stredu (28. apríla) dodatočne schváliť zahraničné cesty ministra financií Igora Matoviča (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

Na oficiálnych návštevách v Rusku a Maďarsku, ktoré sa uskutočnili 8. a 9. apríla, riešil Igor Matovič problémy okolo ruskej vakcíne Sputnik V.

 

Spätné schvaľovanie oficiálnych ciest

Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Ivan Korčok (nom. SaS) sa o plánovanej ceste ministra financií do Moskvy dozvedel iba deň pred jeho odletom, od slovenského veľvyslanca v Moskve.

Ministri by mali dodatočne schváliť aj prvú zahraničnú návštevu Eduarda Hegera (OĽaNO) ako premiéra v Českej republike.

 

Dodatočne by mali byť schválené aj zahraničné cesty ministra obrany Jaroslava Naďa a ministra vnútra Romana Mikulca či šéfa slovenskej diplomacie Korčoka.

 

Mohlo by vás zaujímať: Podľa Richarda Sulíka je Matovičova cesta do Budapešti dehonestáciou slovenskej diplomacie

 

V hre je aj "hlava" splnomocnenkyne vlády
Mikulec by mal zároveň na rokovaní priblížiť správu o trestnej činnosti príslušníkov Policajného zboru, Zboru väzenskej a justičnej stráže a finančnej správy za obdobie roka 2020. 

 

Očakáva sa, že zhrnie plnenie úloh, zámerov a cieľov migračnej politiky za uplynulý rok. Členovia vlády by sa mali oboznámiť aj so správou o činnosti Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou.

Vládny kabinet tiež plánuje diskutovať o odvolaní splnomocnenkyne vlády SR pre vyjednávanie o ekonomickom páse hodvábnej cesty a námornej cesty 21. storočia Dany Meager.

 

Do funkcie bola vymenovaná uznesením vlády z 21. júna 2017. Vláda by mala rokovať aj o odvolaní člena Dozornej rady Exportno-importnej banky SR.

 

Prečítajte si tiež: ŠÚKL reaguje na tlačovú besedu Matoviča. Odsudzuje jeho emocionálny a politický nátlak



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies