Vláda by mala rozhodnúť o zvýšení ochrany nefajčiarov

NETKY.SK • 23 Január 2013, 08:09 • 2 min
Vláda by mala rozhodnúť o zvýšení ochrany nefajčiarov

Vláda by mala rozhodnúť o zvýšení ochrany nefajčiarov - Politika Ministri by mali dnes hovoriť o sprísnení ochrany ľudí pred tabakovým dymom. V novele zákona o ochrane nefajčiarov ministerstvo zdravotníctva navrhuje úplný zákaz fajčenia v obchodných domoc

slovakia

left justify in out

imgMinistri by mali dnes hovoriť o sprísnení ochrany ľudí pred tabakovým dymom. V novele zákona o ochrane nefajčiarov ministerstvo zdravotníctva navrhuje úplný zákaz fajčenia v obchodných domoch, teda aj v kaviarňach a reštauráciách, ktoré sa v nich nachádzajú. Na tabakových výrobkoch majú vzhľadom na európsku legislatívu pribudnúť nové varovné nápisy.

Právna norma má okrem toho priniesť novú definíciu zariadenia spoločného stravovania. Pôjde o každé zariadenie, v ktorom sa nielen pokrmy vyrábajú a pripravujú, ale sa do neho tiež privážajú. Zákaz fajčenia sa tak bude napríklad týkať aj cukrární. Rozšíriť sa má na areály výstavísk, kultúrnych a športových zariadení. V súčasnosti bol zákaz iba v kultúrnych a v uzavretých športových zariadeniach.

Súčasná situácia, keď si spoločnosť Eustream od Slovenského plynárenského priemyslu (SPP) prenajíma prepravnú sieť, nie je z pohľadu eurosmernice ani novej slovenskej energetickej legislatívy akceptovateľná a neumožnila by ani úspešne ukončenie certifikácie prevádzkovateľa prepravnej siete zo strany Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO). Upozorňuje na to ministerstvo hospodárstva v materiáli, o ktorom dnes bude rokovať vláda.

Kabinet tak bude opäť diskutovať o prevode prepravných aktív z SPP na Eustream. "Vlastníctvo aktív potrebných pre prepravu plynu, vrátane prepravnej siete, predstavuje základnú a nevyhnutnú podmienku preukazovania nezávislosti prevádzkovateľa prepravnej siete. Táto podmienka bude splnená až po realizácii prechodu prepravných aktív, vrátane prepravnej siete, zo spoločnosti SPP na spoločnosť Eustream," vysvetľuje v dokumente rezort hospodárstva.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies