Vláda bude venovať osobitnú pozornosť bezpečnostným rizikám

NETKY.SK • 2 Január 2016, 14:27 • 2 min
Vláda bude venovať osobitnú pozornosť bezpečnostným rizikám

BRATISLAVA - Bezpečnostné riziká spojené s migračnou krízou sa podceňujú. Uviedol to dnes predseda vlády Robert Fico v rámci tlačovej konferencie venovanej výsledkom štátneho rozpočtu za rok 2016. Vláda bude podľa neho venovať tejto otázke v zostávajúcich dvoch mesiacoch pôsobenia osobitnú pozornosť.

slovakia

left justify in out

„Bez toho, aby sme to oznamovali verejnosti, sme prijali na prelome rokov 2015–2016 množstvo bezpečnostných opatrení,“ informoval premiér. Podniknuté opatrenia nespresnil. Kroky neboli komunikované verejnosti, pretože ju vláda nechcela podľa jeho slov „strašiť ani otravovať“.

 

„Boli sme prekvapení, že na prelome rokov 2015 a 2016 niektoré štáty prijali bezprecedentné bezpečnostné opatrenia. Asi nie náhodou v Nemecku boli vyprázdnené niektoré železničné stanice, nie náhodou boli zrušené niektoré veľké podujatia, pretože hrozba teroristických útokov je naďalej veľmi vysoká,“ uviedol premiér.

 

„Chcem pripomenúť slovenskej verejnosti, že denne vstupujú na pôdu Európskej únie tisíce migrantov. Jediné, čo nás chráni, je počasie,“ zdôraznil s tým, že naďalej nie je zabezpečená ochrana schengenských hraníc. „Vôbec nefungujú tzv. vstupné stanice, kde sa majú ľudia kontrolovať a oddeľovať ekonomickí migranti od ostatných,“ vysvetlil.

 

Fico očakáva, že prílev utečencov do Európy sa na jar zosilní. „Myslím si, že táto situácia bude kulminovať v jarných mesiacoch, kedy očakávame podstatne väčší prílev migrantov na pôdu Európskej únie,“ doplnil.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies