Vláda bude v stredu rokovať o stimuloch pre troch investorov

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 18:36 • 2 min
Vláda bude v stredu rokovať o stimuloch pre troch investorov

BRATISLAVA - Vláda by mala v stredu rokovať o poskytnutí investičných stimulov pre troch investorov v celkovej výške 33,4 mil. eur, ktorí majú do roku 2017 na Slovensku vytvoriť spolu 1 075 pracovných miest.

slovakia

left justify in out

Nemecký výrobca pneumatík, spoločnosť Continental, má dostať od štátu úľavu na dani z príjmu v hodnote 20 mil. eur. Vďaka tomu do konca roka 2017 prinesie Continental do regiónu Púchova 595 pracovných miest, pričom do rozšírenia výroby investuje 250 mil. eur.

V Galante by malo do konca roka 2015 vzniknúť 130 nových pracovných miest. Vytvoriť by ich mala spoločnosť Brovedani Slovakia, s.r.o., ktorá plánuje vo svojom strojárskom závode rozšíriť svoju produkciu o nové výrobky. Do rozšírenia výroby plánuje firma investovať viac ako 14,3 mil. eur. Po realizácii investičného projektu má spoločnosť v galantskom závode vyrábať rôzne druhy hriadeľov pre potreby automobilového priemyslu a komponenty na vstrekovače a vysokotlakové naftové čerpadlá. Ročne by mala firma vyrobiť osem miliónov hriadeľov pre benzínové či naftové automobily a taktiež osem miliónov komponentov.

Spoločnosť Railway Casted Components môže od štátu získať investičnú pomoc vo výške takmer 10 mil. eur. Ministerstvo hospodárstva SR navrhuje vládnemu kabinetu schváliť firme Railway Casted Components poskytnutie investičnej pomoci vo forme dotácie na obstaraný dlhodobý majetok vo výške 2,5 mil. eur a vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta v objeme 3,13 mil. eur. Investor by mal získať aj úľavu na dani z príjmu vo výške 4,3 mil. eur. Firma chce v Prakovciach vybudovať za 20 mil. eur nový závod na výrobu odliatkov pre železničný priemysel. Vďaka tomuto investičnému projektu by malo v gelnickom okrese do konca roku 2014 vzniknúť 350 priamych nových pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies