Vláda bude rozhodovať o vyznamenaní pre Kukuru a Filana

NETKY.SK • 21 November 2016, 12:03 • 2 min
Vláda bude rozhodovať o vyznamenaní pre Kukuru a Filana

BRATISLAVA - Juraj Kukura a Boris Filan možno dostanú pri príležitosti štátneho sviatku Dňa vzniku SR štátne vyznamenanie.

slovakia

left justify in out

Na návrh ministerstva kultúry bude o tom rozhodovať vláda. Pre herca Juraja Kukuru navrhuje ministerstvo Pribinov kríž I. triedy. Spisovateľ, textár, dramaturg a moderátor Boris Filan by mal dostať Pribinov kríž II. triedy. Návrhy ministerstva musí odobriť vláda. Tá ich následne predkladá prezidentovi Andrejovi Kiskovi, ktorý vyznamenania udeľuje. Návrhy prezident nemusí rešpektovať.

 

Pribinov kríž sa udeľuje občanom Slovenskej republiky, ktorí sa mimoriadne zaslúžili o hospodársky rozvoj, sociálny rozvoj alebo kultúrny rozvoj Slovenskej republiky. Ako informoval agentúru SITA hovorca ministerstva kultúry Jozef Bednár, rezort navrhuje udeliť Jurajovi Kukurovi štátne vyznamenanie Pribinov kríž I. triedy za významný dlhoročný prínos k rozvoju divadelného a filmového umenia na Slovensku, za významnú reprezentáciu Slovenska v zahraničí a osobitne za umelecké profilovanie Divadla Aréna. V prípade Borisa Filana navrhujú štátne vyznamenanie Pribinov kríž II. triedy za autorský prínos v oblasti slovenskej pôvodnej literárnej tvorby, výnimočnú úroveň piesňovej tvorby a publicistické aktivity.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies