Vláda bude rokovať o štátnom rozpočte

NETKY.SK • 5 Október 2016, 08:10 • 2 min
Vláda bude rokovať o štátnom rozpočte

BRATISLAVA - Vláda by mala dnes rokovať o návrhu rozpočtu verejnej správy na roky 2017 až 2019.

slovakia

left justify in out

Podľa stanoviska Konfederácie odborových zväzov SR (KOZ) k novému zneniu návrhu rozpočtu verejnej správy na nasledujúce tri roky by mal štát v budúcom roku hospodáriť so schodkom 2,017 mld. eur. Celkové príjmy štátneho rozpočtu by mali dosiahnuť 15,415 mld. eur a výdavky 17,432 mld. eur. Samotný návrh rozpočtu však ešte ministerstvo financií nezverejnilo.


Slovenské veľvyslanectvo v Londýne čaká rozsiahla rekonštrukcia. Ministerstvo zahraničných vecí predpokladá náklady 6 500 000 eur. O investícii bude rozhodovať dnes kabinet. Dôvodom rekonštrukcie je zlý technický stav budovy. Rekonštrukcia by mala trvať 14 mesiacov a mala by byť hotová do júna 2019. Na základe investičného zámeru na generálnu rekonštrukciu predpokladajú, že v budove na 25 Kensington Palace Gardens budú musieť vymeniť všetky inžinierske siete, rekonštruovať plynové, vodovodné a kanalizačné prípojky, zrekonštruovať kotolňu, klimatizáciu, vymeniť výťah, podlahy, odstrániť azbestové časti konštrukcií, vymeniť všetky presklené výplne, opraviť strechu, ale aj rozšíriť konzulárne oddelenie, zrekonštruovať cesty do garáže a zrekonštruovať oplotenie. "Architektonické riešenie objektu ostáva pôvodné, budú realizované minimálne dispozičné zmeny tak, aby neboli porušené autorské práva," uvádza sa v materiáli.


Na Slovensku by mal vzniknúť nový geopark Zemplín ako nástroj podpory tamojšieho regionálneho, miestneho a obecného rozvoja ako aj starostlivosti o krajinu. Vyplýva to z materiálu s názvom Správa o území Zemplín s perspektívou jeho začlenenia medzi geoparky, ktorý na rokovanie vlády predkladá ministerstvo životného prostredia. Dokument rezort vypracoval v súlade so schválenou Analýzou sociálno-ekonomickej situácie okresu Trebišov a návrhmi na zlepšenie v sociálnej a hospodárskej oblasti. Správa jednoznačne konštatuje vhodnosť územia Zemplín pre vybudovanie geoparku. V súčasnosti má toto územie spracovaný geologicko-náučný mapový podklad s turistickým sprievodcom a funguje v ňom živé podnikateľské prostredie, ktoré intenzívne pracuje na rozvoji cestovného ruchu a projektového manažmentu. Vybudovaním geoparku by sa podľa správy výrazne napomohlo zlepšeniu sociálno-ekonomickej situácie okresu Trebišov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona