Vláda bude rokovať aj o zákaze poplatkov za úverové účty

NETKY.SK • 20 Február 2013, 07:50 • 2 min
Vláda bude rokovať aj o zákaze poplatkov za úverové účty

Vláda bude rokovať aj o zákaze poplatkov za úverové účty - Politika Banky by po novom nemohli od svojich klientov vyberať poplatok za vedenie a správu úverového účtu. Počíta s tým návrh novely zákona o bankách, o ktorej bude dnes rokovať vládny kabinet.

slovakia

left justify in out

img

Banky by po novom nemohli od svojich klientov vyberať poplatok za vedenie a správu úverového účtu. Počíta s tým návrh novely zákona o bankách, o ktorej bude dnes rokovať vládny kabinet. Jeho súčasťou je aj implementácia eurosmernice, ktorá má posilniť doplnkový dohľad Národnej banky Slovenska nad bankami, poisťovňami a investičnými spoločnosťami tvoriacimi súčasť finančných konglomerátov.

Ministri budú hovoriť aj o novele Trestného zákona, ktorá by drogovo závislým mala priniesť druhú šancu. Podľa návrhu právnej normy sa znižuje dolná hranica trestnej sadzby pri drogovej trestnej činnosti zo štyroch na tri roky. Súdom to umožní, aby drogovo závislým, ktorí nie sú dílermi, mohli podmienečne odložiť výkon trestu a uložiť im probačný dohľad, vysvetľuje ministerstvo spravodlivosti v dôvodovej správe k zákonu.

Na programe rokovania je aj návrh novely zákona o kolektívnom vyjednávaní. Odvetvové kolektívne zmluvy by sa tak mali opäť automaticky vzťahovať aj na firmy, ktoré ich nepodpísali. Sociálni partneri sa pritom na minulotýždňovom rokovaní tripartity na znení právnej normy nezhodli.

Vláda by sa mala zaoberať aj vznikom registra fyzických osôb. Ten by mala priniesť novela zákona o hlásení pobytu občanov SR. Informácie o mene, dátume narodenia či udelenom titule by tak mali byť už od januára budúceho roku dostupné na jednom mieste. Predpokladané výdavky na tento projekt a ďalšie opatrenia, ktoré zavádza novela, by mali do konca roku 2015 dosiahnuť asi 10,8 milióna eur, s čím má problém ministerstvo financií.

Kabinet sa bude venovať aj schvaľovaniu odmien pre úspešných slovenských športových reprezentantov. Ministerstvo školstva navrhlo oceniť 242 športovcov a jedno družstvo, štát by im mal vyplatiť 327.000 eur.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies