Vláda bude mať ďalší poradný orgán - Radu pre kultúru

NETKY.SK • 8 August 2012, 10:51 • 2 min
Vláda bude mať ďalší poradný orgán - Radu pre kultúru

Vláda bude mať ďalší poradný orgán - Radu pre kultúru - Politika K súčasným 14-tim poradným orgánom vlády by mal pribudnúť ďalší. Má ním byť Rada vlády SR pre kultúru, ktorej štatút sa nachádza v pripomienkovom konaní.

slovakia

left justify in out

img

K súčasným 14-tim poradným orgánom vlády by mal pribudnúť ďalší. Má ním byť Rada vlády SR pre kultúru, ktorej štatút sa nachádza v pripomienkovom konaní.
      Jej vznik po nástupe do funkcie avizoval šéf rezortu kultúry Marek Maďarič, ktorý bude jej predsedom. Ďalšími členmi budú ministri financií, zahraničných vecí, práce, školstva, dopravy a hospodárstva. Okrem toho v nej bude mať svoje zastúpenie samospráva, reprezentatívne profesijné združenia aktívne v oblasti kultúry, Ekumenická rada cirkví či Konferencia biskupov Slovenska. Medzi členov zasadne tiež generálny riaditeľ Rozhlasu a televízie Slovenska, ale tiež tri uznávané osobnosti kultúrneho a spoločenského života.
      Maďarič predpokladá, že s návrhom na jej vznik príde na rokovanie kabinetu na prelome augusta a septembra. "Bude orgánom s dostatočným postavením, kde sa bude mať kultúrna obec príležitosť vyjadrovať k strategickým materiálom a prichádzať s vlastnou iniciatívou," poznamenal pre TASR. Zaoberať sa bude otázkami súvisiacimi s rozvojom, tvorbou a podporou kultúry a uchovávaním kultúrneho dedičstva.
      Na riešenie konkrétnych pracovných úloh bude fungovať aj niekoľko jej výborov, konkrétne pre umenie, kultúrne dedičstvo, kultúrno-osvetovú činnosť a tradičnú kultúru a pre médiá. V prípade potreby môže Rada zriadiť aj ďalšie.
      Posledným poradným orgánom, ktorého vznik vláda 1. augusta odsúhlasila, bola Rada pre mimovládne organizácie. Okrem nej funguje Legislatívna rada vlády, Hospodárska a sociálna rada SR, ktorá je konzultačný a dohodovacím orgánom, Ministerská rada, Ľudskoprávna rada, Akreditačná komisia, Bezpečnostná rada SR, Rada pre prevenciu kriminality, pre vedu a techniku, pre odborné vzdelávanie a prípravu. Svoju činnosť vykonáva tiež Úverový a záručný výbor, Pandemická komisia, Riadiaci výbor pre systémový audit pripravenosti subjektov zapojených do systému implementácie eurofondov na programové obdobie 2007 až 2013 a Rada pre deti a mládež.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies