Vláda a povstalci si vymenili stovky zajatcov

NETKY.SK • 27 December 2014, 14:00 • 2 min
Vláda a povstalci si vymenili stovky zajatcov

KYJEV - Predstavitelia ukrajinskej vlády a proruských povstalcov si v piatok večer vymenili stovky zajatcov.

slovakia

left justify in out

Potvrdil to hovorca ukrajinského prezidenta Petra Porošenka Svjatoslav Cegolko prostredníctvom svojho konta na internetovej sieti Facebook. Ukrajinská strana prepustila 222 zadržaných osôb, kým povstalci Kyjevu odovzdali približne 150 zajatých vojakov. Nie je presne známe, koľko zajatcov každá strana zadržiava, Ukrajina však napríklad tvrdí, že v rukách povstalcov je asi 600 jej vojakov.

 

Výmena väzňov je jedným z 12 bodov dohody uzavretej medzi povstalcami a Kyjevom v bieloruskom Minsku začiatkom septembra. V súčasnosti opäť prebiehajú v Minsku mierové rokovania, ktorých druhé kolo v piatok z neuvedených dôvodov zrušili. Otváracie kolo rokovaní za účasti predstaviteľov Ukrajiny, východoukrajinských separatistických oblastí, Ruska a Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe sa uskutočnilo v stredu v Minsku, zúčastnené strany však o výsledkoch neinformovali. Hlavnými témami rozhovorov je posilnenie prímeria, ktoré dohodli ešte začiatkom septembra, no ktoré je neustále porušované oboma stranami, ako aj výmena zajatcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies