Nigérijská vláda a Boko Haram sa dohodli na prímerí a prepustení unesených školáčok

NETKY.SK • 17 Október 2014, 18:36 • 2 min
Nigérijská vláda a Boko Haram sa dohodli na prímerí a prepustení unesených školáčok

ABUJA - Nigérijská vláda a islamistické hnutie Boko Haram sa dohodli na prímerí a prepustení približne 200 dievčat, ktoré islamisti pred pol rokom uniesli zo školy v meste Chibok na severovýchode Nigérie. Informovala o tom dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na zdroj z kancelárie nigérijského prezidenta.

slovakia

left justify in out

"Nigérijská vláda uzavrela so skupinou Boko Haram dve dohody. Najprv dohodu o prímerí a potom o prepustení dievčat unesených v Chiboku," uviedol zdroj z prostredia prezidentskej kancelárie.
     

Militanti uniesli dievčatá 14. apríla tohto roku z internátu školy v meste Chibok v štáte Borno na severovýchode Nigérie. Niektorým dievčatám sa neskôr podarilo zo zajatia ujsť. 
     

Od polovice roka 2013 zameriava Boko Haram svoje útoky na príslušníkov poriadkových síl, ako aj na civilistov kresťanského a moslimského vierovyznania - útočí na nich doma, na trhoviskách, v nemocniciach a školách. V ostatných piatich rokoch zabili militanti z tejto skupiny v Nigérii tisíce ľudí. Ich cieľom je vytvoriť v krajine islamský štát.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies