V.Klaus si posedel aj na jednej z letných terás historického námestia

NETKY.SK • 28 Jún 2011, 15:02 • 2 min
V.Klaus si posedel aj na jednej z letných terás historického námestia

V. Klaus si posedel aj na jednej z letných terás historického námestia - Politika Český prezident Václav Klaus zavítal dnes do Banskej Bystrice.

slovakia

left justify in out

img

Český prezident Václav Klaus zavítal dnes do Banskej Bystrice. Pri návštevách SR sa totiž podľa jeho slov s manželkou snažia nezostávať iba v Bratislave, ale zakaždým vycestujú aj do jedného zo slovenských regiónov. Počas jedného z predchádzajúcich pobytov v SR boli v Košiciach, počas ďalšieho na Liptove a "dnes sme tu v Banskej Bystrici," uviedol na brífingu v historickej Radnici.
      Klausove prvé kroky v meste pod Urpínom smerovali k Pamätníku SNP. Po kladení vencov sa presunul k historickej Radnici, kde ho privítal primátor mesta Peter Gogola. Posedeli si aj na jednej z letných terás na banskobystrickom námestí. Ako Gogola uviedol, s prezidentom si dali borovičku, keďže o ňu prejavil záujem. "Ja som povedal, že ja v práci nepijem, ale povedal, že pre tento prípad udeľuje prezidentský súhlas, aby som si výnimočne jeden pohárik s ním dal. Takže pili sme borovičku a minerálku," dodal Gogola.
      Ako Klaus pokračoval k cestám po regióne, považuje za nevyhnutné vidieť Slovensko ako celok, nie iba z centra Bratislavy. "Teší nás to, že sme tu a vidíme na prvý pohľad zreteľný a viditeľný pohyb nahor, ktorý tu na Slovensku nastáva," dodal Klaus.
      Prezident prejavil podľa Gogolu úprimný záujem o dianie v Banskej Bystrici. Pýtal sa na Gogolovu víziu rozvoja mesta a na vzťahy Banskej Bystrice s partnerským mestom v ČR Hradec Králové. S tým má Bystrica otvorenú spoluprácu vo viacerých oblastiach. "Veľmi sa mu páčilo historické jadro, ja som ho pozval na opätovnú návštevu a prisľúbil, že keď príde nabudúce, tak to bude ešte krajšie," dodal Gogola.
      Ako informovala hovorkyňa primátora Monika Pastuchová, prezident Klaus si ako dar od primátora odnáša grafiku s vyobrazením banskobystrických veží a knihu Dejiny kráľovského mesta Banská Bystrica.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies