Vklady v gréckych bankách vzrástli, stále sú však na najnižšej úrovni od mája 2003

NETKY.SK • 27 Október 2015, 15:36 • 2 min
Vklady v gréckych bankách vzrástli, stále sú však na najnižšej úrovni od mája 2003

ATÉNY - Vklady v gréckych bankách v septembri mierne rástli. Vyplýva to z údajov gréckej centrálnej banky zverejnených v utorok. Vklady domácností a firiem v sledovanom období medzimesačne stúpli o 530 mil. eur, čo predstavuje nárast o 0,44 %.

slovakia

left justify in out

Výška vkladov sa tak dostala na 121,67 mld. eur. Stále je to však najnižšia úroveň od mája 2003. V auguste tieto vklady stúpli na 121,14 mld. eur a zastavil sa tak desať mesiacov trvajúci pokles vkladov v gréckom bankovom sektore. V období od decembra do júla sa objem bankových vkladov v gréckych bankách znížil o 42 mld. eur. Kapitálové kontroly, ktoré grécka vláda v krajine zaviedla 28. júna, pomohli skrotiť odlev vkladov. Zvýšila sa však závislosť gréckych bánk od núdzových úverových liniek (ELA), ktoré poskytuje grécka centrálna banka.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona