Vůjtek najvážnejším kandidátom na post trénera slovenskej reprezentácie

NETKY.SK • 4 August 2011, 09:18 • 2 min
Vůjtek najvážnejším kandidátom na post trénera slovenskej reprezentácie

Vůjtek najvážnejším kandidátom na post trénera slovenskej reprezentácie

slovakia

left justify in out

img

Najvážnejším kandidátom na post trénera slovenskej hokejovej reprezentácie je český odborník Vladimír Vůjtek st. V rozhovore pre TASR to naznačil generálny sekretár Slovenského zväzu ľadového hokeja Otto Sykora. Meno nového kouča by mohlo byť známe najskôr 17. augusta, keď je na programe zasadnutie výkonného výboru SZĽH.
      Slovenská hokejová reprezentácia prišla o svojho trénera krátko po svetovom šampionáte v Bratislave a Košiciach. Kanaďan Glenn Hanlon so silným tímom nenaplnil ambície nielen športovej verejnosti, ale ani vedenia SZĽH, ktoré ho odvolalo z funkcie. Na meno nového trénera sa stále čaká. V hre sa objavovali viaceré mená, najskôr Miloš Říha, neskôr Rostislav Čada a Ján Filc a najnovšie aj Vladimír Vůjtek starší. "Záležitosť okolo reprezentačného trénera riešime na výkonnom výbore veľmi citlivo a intenzívne. V okruhu kandidátov sú tri-štyri mená. Spolu s pánom Nemečkom sme sa minulý týždeň stretli s pánom Vůjtekom. Prejavili sme o neho záujem a aj on by chcel slovenskú reprezentáciu viesť. Povedali sme mu o našej filozofii, akým smerom by sa naša reprezentácia mala uberať, on nám povedal svoje zámery. Našli sme pritom veľa spoločných záujmov a možno povedať, že práve pán Vůjtek je jedným z najvážnejších kandidátov na tento post," povedal Sykora pre TASR.
      V hre sa okrem Říhu a Čadu objavovalo aj meno bývalého kormidelníka slovenského národného tímu Jána Filca.. "Nemožno pochopiteľne vynechať ani Jána Filca za to, čo pre slovenský hokej urobil. S pánmi Říhom a Čadom sme ani nehovorili a ani si nevieme predstaviť, ako by funkciu reprezentačného trénera vykonávali popri práci v klube. A ako poznám pána Čadu, ten sa plne chce venovať len jednej činnosti. Aj tréner Říha bude pod veľkým tlakom vo svojom novom klube a tiež si neviem predstaviť, ako by to všetko chcel zvládnuť," uviedol Otto Sýkora.
      Na otázku, kedy sa verejnosť meno nového reprezentačného trénera dozvie, Otto Sýkora povedal: "Na 17. augusta máme zvolaný výkonný výbor SZĽH. Na ňom sa predostrú mená kandidátov. A na ňom buď výkonný výbor už schváli nového trénera a jeho asistenta, alebo tak urobí počas niekoľkých dní. Pretože sezóna sa pomaly začne, máme hráčov vo viacerých krajinách a bude treba s nimi začať komunikovať. A novú filozofiu už budeme robiť s novým trénerom."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies