Vizer sa ospravedlnil za kritiku MOV, ale za jej obsahom si stojí

NETKY.SK • 23 Apríl 2015, 09:03 • 2 min
Vizer sa ospravedlnil za kritiku MOV, ale za jej obsahom si stojí

SOČI - Šéf športovej organizácie SportAccord Marius Vizer sa ospravedlnil za ostrú kritiku Medzinárodného olympijského výboru (MOV), stojí si však za svojimi slovami a argumentmi. Informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

So SportAccordom po jeho kontroverzných tvrdeniach prerušila kontakty Asociácia medzinárodných federácií letných olympijských športov (ASOIF). Vizer, ktorý je aj šéfom Medzinárodnej federácie džuda (IJF), v pondelok povedal, že MOV má "zastaraný, zlý, neférový a netransparentný" systém práce.

Vizer na zasadnutí SportAccordu v Soči povedal delegátom, medzi ktorými sedel ako čestný hosť aj prezident MOV Thomas Bach, že olympijský výbor smeruje k deštrukcii. Tá sa podľa neho dá odvrátiť len tak, že MOV udelí federáciám viac právomocí. Vizer obvinil Bacha z toho, olympijskí šéfovia blokujú pokusy SportAccordu o usporiadanie športových podujatí, narúšajú nezávislosť členských organizácií a nedovolia členom SportAccordu rozhodovať o dôležitých veciach v olympijskom hnutí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies