Vízek po historickom neúspechu Čechov: Bílek si zaslúži ospravedlnenie

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 15:49 • 2 min
Vízek po historickom neúspechu Čechov: Bílek si zaslúži ospravedlnenie

PRAHA - Česká futbalová reprezentácia zaznamenala svoj najhorší výsledok v histórii európskych šampionátov. Českí hráči získali v základnej D-skupine, kde boli ich súpermi Chorváti, Španieli a Turci, iba jeden bod.

slovakia

left justify in out

Krajina, ktorá sa od rozdelenia federácie v roku 1993 zakaždým predstavila medzi kontinentálnou elitou, sa v utorok večer rozlúčila s ME vo Francúzsku prehrou s Tureckom (0:2). "Útočná fáza bola jalová. V národnom tíme nie je kvalita a obávam sa, že tak skoro ani nebude. Nejako zaostávame, naháňame sa za peniazmi, uniká nám výchova. Obávam sa, že skôr, ako nám vyrastú dobrí hráči, vyrastú huby," myslí si niekdajší československý reprezentant Ladislav Vízek.


Zverenci Pavla Vrbu vo Francúzsku podľa Vízka herne prepadli a k postupu zo skupiny mali ďaleko. Nenadviazali tak na ostatný šampionát v Poľsku a na Ukrajine, kde pod vedením často kritizovaného Michala Bíleka postúpili do štvrťfinále. "Veľa ľudí sa mu bude ospravedlňovať, pretože teraz vidia, že na ME 2012 sme dosiahli parádny výsledok a predvádzali dobrú hru," doplnil podľa portálu isport.cz 61-ročný Vízek.


Zlatý medailista z OH 1980 a bronzový z ME v tom istom roku predpovedá, že po neúspechu na francúzskom šampionáte sa zmení aj doterajší prístup médií ku koučovi národného mužstva. "Uvidíme druhú tvár Pavla Vrbu. Doteraz ho médiá chránili, to sa teraz zmení. Možno by sa mal zbaliť a ísť na dovolenku, teraz to bude dosť ostré," skonštatoval Ladislav Vízek, svokor bývalého českého reprezentanta Vladimíra Šmicera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies