Víza do Turecka môžu byť onedlho minulosťou

NETKY.SK • 8 Jún 2013, 14:55 • 2 min
Víza do Turecka môžu byť onedlho minulosťou

BRATISLAVA - Vízová povinnosť Slovákov pre vstup do Turecka môže byť onedlho minulosťou, informoval o tom tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

slovakia

left justify in out

O tom, že Turecko je pripravené "vyvinúť maximálne úsilie, aby boli víza pre občanov Slovenska cestujúcich do Turecka zrušené do začiatku tohtoročnej letnej sezóny, informoval premiéra SR Roberta Fica v Istanbule predseda vlády Tureckej republiky Recep Tayyip Erdogan", uviedol ďalej úrad vlády. Otázku víz otvoril premiér Fico na rokovaniach s tureckým partnerom v Istanbule, ktorý pracovne navštívil v piatok. Zrušenie víz pre Slovákov cestujúcich do Turecka by malo podporiť zintenzívnenie cestovného ruchu a zjednodušiť vstup do turisticky obľúbenej krajiny. "Zrušenie víz určite poteší minimálne 127 tisíc turistov, ktorí Turecko navštívili v minulom roku," povedal veľvyslanec SR v Turecku Milan Zachar, ktorý predpokladá, že počet turistov bude rásť. Ako sa dodáva v tlačovej správe z úradu vlády, predstavitelia Turecka informovali Roberta Fica, že plánujú pracovné rokovanie o téme zrušenia víz už začiatkom budúceho týždňa. Premiér Fico v metropole Turecka vystúpil v piatok 7. júna na slovensko-tureckom podnikateľskom fóre, zúčastnil sa na medzinárodnej konferencii o vzťahoch Turecka a Európskej únie a bilaterálne rokoval s predsedom tureckej vlády R. T. Erdoganom. Z pracovnej cesty v Istanbule vrátil v noci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies