VIVA Production House chce, aby prešetrili konkurz na rádio

NETKY.SK • 19 August 2013, 13:14 • 2 min
VIVA Production House chce, aby prešetrili konkurz na rádio

BRATISLAVA – Skupina majoritných veriteľov, prevádzkovateľov vysielania Rádia Viva a podielnikov akcionára rádia okolo VIVA Production House volá po prešetrení okolností začiatku konkurzu na majetok spoločnosti Rádio Viva.

slovakia

left justify in out

Podľa nich je na mieste otázka, ako je možné, že 9. augusta Okresný súd v Trnave začal konkurz na spoločnosť, ak sa ešte 15. augusta na tomto súde nenachádzala spisová agenda a v evidencii nebol zaznamenaný ani pohyb so spisom na Obchodnom registri Okresného súdu v Trnave. „Sme rovnako presvedčení, že tie isté otázky ako podnet musíme adresovať aj na Útvar boja proti organizovanej kriminalite Prezídia Policajného zboru Slovenskej republiky, pretože sa domnievame, že ide o organizovanie obzvlášť závažnej trestnej činnosti ohrozujúcej fungovanie výkonu súdnictva,“ uvádzajú vo vyhlásení, ktoré agentúre SITA poskytla asistentka vedenia spoločnosti Rádio VIVA Media representative VIVA Production House Helena Šalingová. Skupina si myslí, že ide o snahu poškodiť Rádio Viva, jeho skutočných majiteľov a čo najskôr umlčať Rádio VIVA.

VIVA Production House sa 9. augusta z Obchodného vestníka dozvedela o začatí konkurzného konania na majetok spoločnosti Rádio Viva, a.s.. Zo zverejnených informácií podľa nej vyplýva, že podnet na začatie konkurzného konania na Okresný súd v Trnave podala samotná spoločnosť Rádio Viva, konkrétne jej štatutár Igor Dobiš. „Považujeme za dôležité poznamenať, že tohto štatutára proti našej vôli menoval do funkcie správca konkurznej podstaty spoločnosti SCAN Development, s.r.o. - jediného akcionára rádia Viva, a.s. na základe nezákonne vedeného konkurzu v spoločnosti SCAN Development, s.r.o., ktorý sme, ako hlavní spoločníci, napadli na súde,“ uviedla VIVA Production House vo vyhlásení. 

VIVA Production House sa ako dotknutá strana začala okamžite zaujímať o okolnosti, za ktorých bolo začaté konkurzné konanie. „Ani po niekoľkých dňoch sa nám nepodarilo na Okresnom súde v Trnave dostať sa k relevantným informáciám a bolo nám len oznámené, že spis sa na Okresnom súde v Trnave nenachádza,“ uviedli zástupcovia majoritných veriteľov, prevádzkovateľov vysielania a podielnikov rádia. Na Okresný súd v Trnave išli 15. augusta osobne, aby získali informácie a vysvetlenie, prečo im neboli sprístupnené informácie ako viacnásobne dotknutej strane. „Veľmi nás prekvapilo, že po rôznych prieťahoch, obštrukciách a pokusoch znemožniť nám sprístupniť akékoľvek informácie, nám bolo napokon zodpovednými pracovníkmi Okresného súdu v Trnave oznámené, že celý spis, resp. sprievodné spisy s príslušenstvom ako aj dokumenty, ktoré sú bytostne nutné na začatie konkurzného konania sa na okresnom súde vôbec nenachádzajú, hoci podľa poslednej platnej adresy spoločnosť Rádio VIVA,a.s. patrí pod Okresný súd so sídlom v Trnave,“ uviedli. Nakoniec si vynútili vydanie potvrdenia o tom, že "..zápis s obchodným menom Rádio Viva, a.s. a identifikačným číslom 17336996 sa v Obchodnom registri tunajšieho súdu k 14.8.2013 nenachádza." 

Autori vyhlásenia tvrdia, že pri pokuse zistiť, kde sa vlastne nachádza spis Rádia Viva, a.s. sa dopátrali, že v aktuálnych záznamoch sa nikde na Slovensku, v žiadnom Obchodnom registri nevedie spoločnosť Rádio Viva,a.s. „Zistili sme však, že v historických záznamoch Obchodného registra v Bratislave sú vedené hneď tri spisy na Radio VIVA,a.s., pričom ani jeden nie je aktuálny a platný,“ dodali. Pre Radu pre vysielanie a retransmisiu (RVR) zatiaľ z rozhodnutia súdu nič záväzné nevyplýva. “Rada podľa zákona môže odňať vysielateľovi licenciu, ak bol na majetok vysielateľa vyhlásený konkurz,“ povedala 9. augusta v reakcii na vyhlásenie konkurzu na Rádio VIVA pre agentúru SITA tlačová tajomníčka RVR Lucia Jelčová. 

Situácia okolo Rádia VIVA je nejasná. Upozornila na to aj Rada pre vysielanie a retransmisiu, ktorá 2. júla rozhodla o prerušení konania o pridelení frekvencií, na ktorých v súčasnosti vysiela Rádio VIVA. Pritom rádio má povolenie vysielať na frekvenciách do 21. decembra. Licenčná rada však v prvom rade čaká na rozhodnutie ústavného súdu o sťažnosti spoločnosti Corporate legal, s.r.o. voči rozsudku Najvyššieho súdu SR. Týmto verdiktom bolo zrušené rozhodnutie rady o pridelení frekvencií tejto spoločnosti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies