Viva Musica! festival 2014 zverejňuje ďalších interpretov

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 09:18 • 2 min
Viva Musica! festival 2014 zverejňuje ďalších interpretov

BRATISLAVA - Korben Dallas Symphony, legendárny nemý film Upír Nosferatu, prepojený s autorskou hudbou Vladislava „Slnka“ Šarišského a fenomenálny zjav, kontratenor Xavier Sabata, to sú tri z koncertov Viva Musica! festivalu, ktorý v dňoch 21. – 28. júna v historickom centre Bratislavy oslávi tento rok už desiate výročie.

slovakia

left justify in out

Španielsky kontratenorista Xavier Sabata vo svojom projekte Händel: Bad Guys odhaľuje svet záporných postáv v Händlových operách a presviedča nás o tom, že baroková opera nemusí byť len o vznešených antických ideáloch. Vďaka svojmu výnimočnému hlasu stvárňuje postavy bezočivých pokrytcov, zlomyseľných tyranov či dokonca obyčajných hlupákov s absolútnym nadhľadom a ľahkosťou. Xavier Sabata pochádza z Barcelony a má za sebou hosťovania na tých najprestížnejších svetových operných a koncertných pódiách. Do Bratislavy príde po prvýkrát so súborom Il pomo d’oro pod vedením huslistu a dirigenta Riccarda Minasiho, ktorý sa špecializuje na tzv. historicky poučenú interpretáciu starej hudby na dobových nástrojoch. Predstaví sa 25. júna v Starej tržnici. 
      

Každý ho pozná, ale málokto ho v súčasnosti naozaj videl. Reč je o klasickom nemeckom nemom filme Upír Nosferatu (Nosferatu, eine Symphonie des Grauens; r. F. W. Murnau, 1922), ktorý už takmer storočie desí obecenstvo na celom svete. Keď sa nemecký expresionista Friedrich Wilhelm Murnau rozhodol nakrútiť adaptáciu slávneho románu Brama Stokera Dracula netušil, že vytvorí nadčasové dielo, ktoré budú filmoví vedci študovať ešte dlho po jeho smrti, a ktoré položí základy filmového hororu. V rámci Viva Musica! festivalu bude uvedený 27. júna opäť v Starej tržnici Murnauov film s autorskou hudbou slovenského skladateľa Vladislava „Slnka“ Šarišského, laureáta prestížnej Medzinárodnej súťaže Sergeja Prokofieva v Petrohrade a držiteľa Ceny pre mladého tvorcu udeľovanej Nadáciou Tatra banky. 
      

Korben Dallas minulý rok pokrstil svoj druhý album Karnevalová vrana. Kapela v tomto roku získala tri sošky Radio_Head Award za album roka, pre najlepšiu koncertnú kapelu a za singel roka. V éteri bodujú hity Otec, Zlatý jeleň a Beh a po rokoch v hudobnom podzemí sa Korben Dallas stáva mienkotvornou kapelou. Skupinu založili spevák a gitarista Juraj Benetin a basgitarista Lukáš Fila po rozpade skupiny Appendix, v ktorej spolu hrali trinásť rokov. Bubeníkom sa po dlhom hľadaní stal Ozo Guttler zo skupiny Tu v Dome. Kapela debutovala živým albumom Pekné cesty v roku 2011 a má za sebou okrem hrania v rámci niekoľkých hudobných festivalov aj spoločné koncerty s americkou pesničkárkou Jess Klein, spoluprácu s Ľubom Petruškom z Chiki liki tu-a, ktorý v tento večer tiež bude účinkovať, či s Andrejom Šebanom. Do tretice v Starej tržnici sa koncert uskutoční 26. júna.
      

Vstupenky sú v predaji v sieti Ticketportal.sk. TASR informovala PR manažérka festivalu Barbora Drahovská.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies