Vittekov trpký návrat do Slovana: Nemusel som, ale chcel som pomôcť

NETKY.SK • 7 November 2014, 09:39 • 2 min
Vittekov trpký návrat do Slovana: Nemusel som, ale chcel som pomôcť

PRAHA - Návrat Róberta Vitteka do dresu futbalového Slovana Bratislava v dueli Európskej ligy proti Sparte Praha (0:4) mal pre neho veľmi trpkú príchuť.

slovakia

left justify in out

Viac ako sedemdesiat minút sa musel prizerať trápeniu svojich spoluhráčov z lavičky a v záverečných okamihoch im nedokázal pomôcť ani na trávniku. Po dlhom období bez futbalu si opäť našiel cestu k Slovanu a po zlepšení zdravotného stavu mu chce pomôcť pozdvihnúť sa herne aj výsledkovo.

 

Tridsaťdvaročný kanonier pred časom absolvoval v USA operáciu kolena. V utorok sa prekvapivo objavil v Bratislave a rozhodol sa vycestovať s tímom na zápas do Prahy. "Nebol to nejaký nápad, pomaly som sa mal vracať a vychádzalo to akurát na Spartu. Preskočil som z lietadla do autobusu a prišiel," uviedol Vittek a k ďalšiemu debaklu svojho tímu dodal: "Je to ťažké keď prehrávate 0:2. Nebolo to nič príjemné ani pre mňa, hoci za tohto stavu už asi bolo rozhodnuté. Sparta to v pohode kontrolovala."

 

Historicky najlepší kanonier slovenskej reprezentácie naskočil do stretnutia v 73. minúte, keď vystriedal Františka Kubíka. Ani jeho krátkodobá prítomnosť na trávniku Slovanu nepomohla, Sparta následne zahlobila do "belasých" ešte dva gólové klince. "Osem týždňov som loptu nevidel, len v stredu som absolvoval ľahký tréning s mužstvom. Chcel som pomôcť, hoci som nemusel. Tím nerobí jeden hráč, ale celé mužstvo. V súčasnosti nám toho chýba viac," poznamenal Vittek.

 

Napriek krátkemu pobytu v tíme slovenského šampióna je dostatočne skúsený na to, aby poznal recept na vyhrabanie sa z náročnej krízy. "Každý jednotlivec musí začať od seba. Nielen prostredníctvom slov, ale treba to ukázať aj na ihrisku. Musíme sa pozbierať, je to len na nás. Nezmení to ani tréner, ani fanúšik. Čím skôr sa z toho dostaneme, tým to bude lepšie. Vyžaduje si to tvrdú robotu, a potom sa možno prikloní na našu stranu aj šťastie," popísal riešenie Vittek.

 

Jeho zdravotný stav sa po operačnom zákroku v USA výrazne zlepšil. "Je to podstatne lepšie, klamal by som, keby som necítil progres. Potrebujem ešte čas a ťažko povedať, kedy budem stopercentne fit. Chcel by som ale pomôcť Slovanu," dodal ostrieľaný kanonier, ktorý v zámorí nezanevrel na svojich spoluhráčov: "Bol som s nimi v kontakte, ale v prvom rade som sa sústredil na seba. Nedalo sa to nesledovať, mali sme asi najhoršiu šnúru. Sami sme sa do toho dostali, sami sa tak musíme pokúsiť dostať sa z toho von."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona