Vitteka účasť medzi elitnou desiatkou príjemne prekvapila

NETKY.SK • 23 December 2010, 09:04 • 2 min
Vitteka účasť medzi elitnou desiatkou príjemne prekvapila

Vitteka účasť medzi elitnou desiatkou príjemne prekvapila

slovakia

left justify in out

img

Boli to najmä štyri góly na letných majstrovstvách sveta vo futbale v JAR, čo vyniesli Róbertovi Vittekovi 6. priečku v ankete OVB Športovec roka. Hráča tureckého MKE Ankaragücü účasť medzi elitnou desiatkou slovenských športovcov príjemne prekvapila.
Na africkom šampionáte, kde nováčik pod vedením trénera Vladimíra Weissa postúpil po výhre v základnej skupine 3:2 nad obhajcami titulu svetových šampiónov z Talianska, sa Vittek stal aj najlepším strelcom slovenskej reprezentácie na MS. Rozhodol o tom jeho gól do siete neskoršieho finalistu z Holandska, čím prekonal tri góly Adolfa Scherera na MS 1962 v Chile. Odchovanec bratislavského Slovana sa tiež stal najlepším kanonierom národného tímu, kde s 23 gólmi predbehol Szilárda Németha. "Bol som z toho aj trošku prekvapený, nečakal som to a priznám, ani som to veľmi neregistroval. Je to príjemné a som rád, že môžem byť medzi tými desiatimi," povedal slovenský reprezentant v stredu večer počas slávnostného odovzdávania cien v novej budove SND a ešte sa vrátil k najúspešnejším momentom slovenského futbalu v jeho novodobej histórii: "Som tu za seba, ale najmä aj za kolektív, keďže futbal je kolektívny šport. Úspech bol nielen ten zápas s Talianskom na majstrovstvách sveta, ale aj celý šampionát, slovenský futbal dokázal, že za posledný rok stúpol. Bolo to niečo neobyčajné. Samozrejme, súboj s Talianmi najviac utkvel v pamäti, na to nezabudnem nielen ja, ale aj mnohí ďalší. Najviac ma poteší, keď aj po polroku od turnaja príde za mnou obyčajný človek z mäsa a kostí ako som aj ja, poďakuje a povedie, že to bolo skvelé a že má radosť."
Vittek bol v desiatke jediným futbalistom, ďalším bol až na 15. mieste kapitán reprezentácie Marek Hamšík z SSC Neapol. Podľa bývalého hráča OSC Lille či 1. FC Norimbergu je ťažké rozhodnúť, či by si v desiatke nezaslúžili byť aj ďalší jeho spoluhráči z národného výberu:" "Je to veľmi ťažké, ako som už povedal futbal je kolektívny šport. Rok 2010 bol veľmi bohatý na podujatia, boli olympijské hry a futbalové MS, hádzanárske MS a tak ďalej. Bolo toho veľmi veľa a je ťažké porovnať úspechy, najmä, keď boli také skvelé. Určite by si tu zaslúžili byť viacerí."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies