Vittek už trénuje s A-tímom Slovana, Galis by ho bral

NETKY.SK • 7 August 2013, 18:23 • 2 min
Vittek už trénuje s A-tímom Slovana, Galis by ho bral

BRATISLAVA - S 23 gólmi najlepší strelec slovenskej futbalovej reprezentácie v histórii Róbert Vittek sa po ukončení pôsobenia v istanbulskom klube Büyüksehir Belediyespor pripravoval najskôr v juniorskom tíme Slovana Bratislava, od soboty už trénuje s corgoňligovým A-tímom "belasých".

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný bratislavský rodák (nar. 1. apríla 1982) si vo svojom 80. vystúpení v najcennejšom drese nepríjemne zranil stehenný sval vo februárovom medzištátnom prípravnom stretnutí v Belgicku a odvtedy nehral. Teraz sa pripravuje v domovine a v tíme, v ktorom vyrastal a hrával.

"V prvom rade som rád, že sa zasa venujem tomu, čo ma živí, čo mi ide najviac, aby som bol po psychickej i fyzickej stránke na tom čo najlepšie. Doteraz som sa pripravoval individuálne, trénoval som sám, potreboval som už nejakú zmenu. Futbal je predsa kolektívna hra," citoval web cas.sk slová R. Vitteka, ktorý sa od "rezervy" presunul do prvého mužstva Slovana a so spoluhráčmi zaberal aj na Kolibe: "Zavolal ma tréner Galis. Veľmi si vážim, že mi dal túto príležitosť. Mesiac už trénujem úplne naplno, takže by to malo byť v poriadku. Verím, že to vydrží."

Autor štyroch gólov Slovenska na majstrovstvách sveta 2010 v Juhoafrickej republike ešte nevie, kde bude pôsobiť na klubovom poli. Na otázku, či by prijal prípadnú ´vážnu´ ponuku od vedenia úradujúceho držiteľa double, Vittek skonštatoval: "Zatiaľ sa mi o tom ťažko hovorí. Som prepojený na Slovan, ale debaty s trénermi sú len vo fáze podpichovačiek. Uvidíme, do konca augusta mám ešte čas premýšľať. Priorita je zahraničie, aj keď viem, že to nebude jednoduché."

ŠK Slovan Bratislava po odvolaní trénera Samuela Slováka vedie "zohraná" dvojica Jozef Valovič - Dušan Galis, ktorá si v nedeľu pripísala víťaznú premiéru v lige doma proti Myjave (5:0). Prvý menovaný figuruje na súpiske "belasých" ako kormidelník mužstva, druhý z nich rozšíril realizačný tím - bude pôsobiť ako poradca s rozšírenými kompetenciami a zodpovedať za výsledky a tréningový proces. Asistentom trénera zostal Jozef Kontír.

Spomenutý bývalý kouč slovenskej futbalovej reprezentácie Galis by bral Vitteka všetkými desiatimi. "Bola to jeho povinnosť prísť s úsmevom do šatne ´áčka´ a nie začínať s juniormi," citoval cas.sk zveličene 63-ročného D. Galisa, ktorý na margo skúseného útočníka ďalej doplnil: "Robo je hráč, ktorý pre Slovan niečo urobil. Má tu meno, ľudia ho mali radi. Je to určite osobnosť, ktorá je prínosom pre tento kolektív, a netajím, že aj pre mňa. Je to férový a čestný chalan, navyše slovanista. Som presvedčený, že keby nenašiel angažmán, do Slovana Bratislava by išiel."

Bratislavskému klubu patrí momentálne v Corgoň lige 8. priečka so 4 bodmi, "belasí" však majú dohrávaný duel 2. kola so Senicou k dobru. V nedeľňajšom stretnutí 5. kola najvyššej domácej súťaže sa predstavia na ihrisku MFK Košice. "Ja by som Roba nechal hrať hneď teraz v Košiciach," vyjadril sa kouč Dušan Galis na margo Vittekovho nasadenia do spomenutého stretnutia.

Skúsený útočník, ktorý v dlhoročnej kariére hral okrem Slovana (1999 - 2003) aj za 1. FC Norimberg (2003 - 2008), Lille (2008 - 2010) a tri turecké kluby MKE Ankaragücü (2010 - 2011), Trabzonspor (2011 - 2013) a Büyüksehir Belediyespor (2013), na možnosť nastúpiť v nedeľňajšom ligovom súboji na východe Slovenska krátko poznamenal: "Na to je ešte skoro."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies