Vittek: Reprezentáciu teraz nerieši, ak bude to len čerešnička

NETKY.SK • 4 November 2016, 13:38 • 2 min
Vittek: Reprezentáciu teraz nerieši, ak bude to len čerešnička

BRATISLAVA - S 23 gólmi historicky najlepší strelec slovenskej futbalovej reprezentácie Róbert Vittek, ktorý sa počas svojho takmer mesačného pôsobenia už postupne udomácňuje v maďarskom klube DVSC Debrecín, momentálne nemyslí na účinkovanie v A-tíme SR.

slovakia

left justify in out

"Nie som v kontakte s nikým. Musím sa priznať, reprezentáciu teraz neriešim. Nemám ani nárok na ňu myslieť. Odohral som v Maďarsku len tri ligové zápasy, predtým som dlho pauzoval a hľadal som si klub. Slovenská reprezentácia je momentálne pre mňa pasé, môžem chalanom iba držať palce. Do budúcnosti je to asi tiež uzavretá téma, pretože do mužstva sa tlačí veľa mladých hráčov a už je potrebná výmena generácií. Bude to na prospech slovenského futbalu," vyjadril sa v rozhovore pre denník Šport skúsený 34-ročný útočník (nar. 1. apríla 1982), ktorý si v najcennejšom drese dosiaľ pripísal 82 štartov.


Účastník majstrovstiev sveta 2010 v Juhoafrickej republike a strelec štyroch gólov Slovenska na tomto šampionáte by v prípade rozohranosti v maďarskom klube a dobrej formy neodmietol na jar prípadnú pozvánku do národného tímu. "Ja sa tomu nebránim, vždy bola pre mňa česť reprezentovať. Posledný zápas za ´áčko´ som odohral proti Írsku (v prípravnom stretnutí 29. marca v Dubline nastúpil v základnej zostave, odohral 64 minút a prispel k remíze 2:2, pozn.) a svoje miesto na trávniku som si zastal. Ako som však povedal, nechcem o tom teraz polemizovať, čo bude alebo nebude. Momentálne som v Debrecíne a koncentrujem sa na klub, aby sme v tabuľke stúpali čo najvyššie. Keď potom príde pozvánka z reprezentácie, bude to len čerešnička. Keď nie, som s tým už dlhšie vyrovnaný, takže žiadny problém."


Vittek po uplynulej sezóne 2015/2016 ukončil pôsobenie v Slovane Bratislava, do materského klubu sa vrátil v roku 2013 po desiatich rokoch a zahraničných zastávkach v Nemecku (1. FC Norimberg), Francúzsku (Lille) a najmä Turecku (Ankaragücü, Trabzonspor, Istanbul Büyüksehir Belediyesi). Počas ostatných mesiacov limitovalo bratislavského rodáka problémové koleno. Zranil sa aj v závere minulej sezóny - v májovom domácom súboji s AS Trenčín (0:4) si podvrtol pravé koleno. Zdravotné problémy ho vyradili aj v súvislosti s prípadnou účasťou na majstrovstvách Európy vo Francúzsku (10. júna - 10. júla 2016).


S maďarským účastníkom OTP Bank Ligy Debrecínom sa skúsený zakončovateľ a člen "slovenského" Klubu ligových kanonierov dohodol na spolupráci do leta 2017. V spomenutých doterajších troch ligových vystúpeniach skóroval dvakrát, naposledy počas uplynulého víkendu na pôde nováčika z Gyirmótu nádhernou strelou z 30 metrov. "Nemal som veľa možností, čo s loptou. Ako sa hovorí, keď nevieš, čo s ňou urobiť, vystreľ. Presne to som aj spravil a trafil som to naozaj parádne. Som rád, že som potešil seba i fanúšikov," uviedol pre Šport Róbert Vittek a k anabáze v Maďarsku doplnil:

 

"Teším sa, že som si našiel nový tím a môžem ďalej pokračovať v aktívnej hráčskej kariére. Futbal mi stále chutí. Fyzicky nie som ešte stopercentný, lebo s mužstvom trénujem iba štvrtý týždeň. Štvormesačný výpadok je určite cítiť, ale každým dňom to bude lepšie a verím, že aj góly budú pribúdať. Želám si však najmä zdravie, ostatné potom príde. V Debrecíne som našiel výborné podmienky na futbal a materiálne zabezpečenie. Vedel som, že ide o ambiciózny klub, s bohatou históriou. Maďarská liga aj zásluhou dobrých výkonov tamojšej reprezentácie na ME vo Francúzsku získala lepšie meno, do futbalu sa v tejto krajine v posledných rokoch dosť investovalo. Išiel hore čo sa týka štadiónov, infraštruktúry, akadémii. Je tu naozaj príjemne. Mesto, druhé najväčšie po Budapešti, je pokojné."


DVSC Debrecín figuruje po 14. kole najvyššej maďarskej súťaže na 7. mieste s 18 bodmi, čo slovenského útočníka neuspokojuje. "Určite máme mužstvo na to, aby sme boli niekde inde ako momentálne sme. Potrebujeme sériu dvoch-troch víťazných zápasov, aby nás to nakoplo. Liga je vyrovnaná, každý môže zdolať každého. Ak dva razy po sebe zabodujeme naplno, hneď budeme v elitnej štvorke," vyjadril sa Róbert Vittek a dodal: "Náš klub má najvyššie ciele. Nehovorím, že budeme majstri, ale v prvej trojke budeme určite. Cieľom je pohárová Európa a keďže z národného pohára sme už vypadli, jedinou cestou zostáva už len liga."


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies