Vittek oporou Slovana, v belasom drese dal 50 gólov

NETKY.SK • 19 September 2013, 14:57 • 2 min
 Vittek oporou Slovana, v belasom drese dal 50 gólov

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Róbert Vittek, ktorý sa po desiatich rokoch v zahraničí vrátil domov a opäť si obliekol dres Slovana Bratislava, sa stal výraznou posilou "belasých" a je veľkým oživením najvyššej súťaže.

slovakia

left justify in out

Tridsaťjedenročný útočník (nar. 1. apríla 1982) po návrate strelil v dvoch corgoňligových zápasoch dovedna tri góly a značnou mierou sa podieľal na víťazstvách Slovana v sobotňajšom dueli 9. kola v Banskej Bystrici (výsledok 4:2, v 44. min dal gól na 2:1, pozn.) ako aj v stredajšom stretnutí 10. kola proti FC Nitra. Proti hráčom spod Zobora skóroval bratislavský rodák dva razy - v 15. min zvýšil na 2:0 a v 40. min stanovil na priebežných 4:0. Ten druhý presný zásah v sieti nitrianskeho brankára Martina Chudého po prihrávke od Marka Milinkoviča znamenal jubilejný 50. gól Róberta Vitteka v elitnej slovenskej súťaži, všetky si pripísal v drese Slovana (predtým v rokoch 1999 - 2003 nastrieľal spolu 47 gólov). Na spomenutú polstovku gólov potreboval Futbalista roka v SR 2006 iba 103 duelov.

"Som rád, že sme Nitru dokázali zdolať na ťažkom teréne. Už po prvom polčase bolo rozhodnuté. Presné zásahy ma samozrejme tešia. Predovšetkým však chcem zostať zdravý, góly sú iba bonus. Bodaj by mi to takto padalo aj ďalej. Veľa som na sebe pracoval, aby som prišiel pripravený," citoval špecializovaný portál profutbal.sk slová R. Vitteka, ktorý bol trochu sklamaný, že v hľadisku na bratislavských Pasienkoch bolo v stredu iba 855 divákov. "Hralo sa v priebehu pracovného týždňa a počasie tomu tiež nepridalo. Samozrejme, že som čakal vyššie číslo. Verím, že takýmito výsledkami a dobrou hrou prilákame aj viac divákov," skonštatoval "muž zápasu" Róbert Vittek.

Na adresu s 23 presnými zásahmi najlepšieho strelca reprezentácie SR v histórii a autora štyroch gólov na MS 2010 v Juhoafrickej republike prichádzajú za jeho doterajšie výkony iba priaznivé referencie. Tréner lídra corgoňligovej tabuľky ŠK Slovan Bratislava Jozef Valovič po dueli s Nitrou uviedol: "Strelili sme päť gólov. Myslím si, že tí diváci, ktorí na toto stretnutie neprišli, môžu ľutovať, že nevideli pekné gólové šance a najmä návrat Roba Vitteka, ktorému sa hra darila a dosiahol dva pekné góly."

Bývalého hráča nemeckého 1. FC Norimberg (roky 2003 - 2008), francúzskeho Lille (2008 - 2010) a tureckých klubov MKE Ankaragücü (2010 - 2011), Trabzonspor (2011 - 2013) a Büyüksehir Belediyespor (2013) pochválil aj kapitán FC Nitra Petr Kaspřák. "Vittek predviedol veľmi dobrý výkon. Takého útočníka som fakt dlho nevidel. Veľmi ťažko sa bráni. Vidieť, že má za sebou veľké skúsenosti. Je najlepším hráčom, proti akému som hral na Slovensku," uviedol pre profutbal.sk český obranca nitrianskeho mužstva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies