Vittek o vyrovnávajúcom góle: Dal som ho ja, nad ME nerozmýšľa

NETKY.SK • 30 Marec 2016, 08:02 • 2 min
Vittek o vyrovnávajúcom góle: Dal som ho ja, nad ME nerozmýšľa

BRATISLAVA - Útočník Róbert Vittek sa u trénera slovenskej futbalovej reprezentácie Jána Kozáka výrazným spôsobom prihlásil o slovo pri tvorbe nominácie na blížiaci sa európsky šampionát vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Historicky najlepší kanonier národného tímu v utorňajšom prípravnom zápase s Írskom (2:2) vyťažil zo skúseností nadobudnutých počas jeho bohatej hráčskej kariéry. V závere prvého polčasu ukázal čuch na správny výber miesta v šestnástke súpera a gólový inštinkt, keď si domáci stopér Paul McShane práve pod tlakom Vitteka zrazil podľa oficiálneho zápisu loptu do siete.

 

Vittek však v rozhovore pre TASR spochybnil verdikt rozhodcov a za autora gólu označil sám seba. "Videl som, že ho pripísali súperovmu obrancovi ako vlastný gól. V skutočnosti som ho však dal ja, aj keď možno rukou. Aj McShane mi povedal, že loptu netečoval, takže sa musela do brány odraziť jedine odo mňa," vysvetľoval Vittek. Remízu proti doma extrémne silnému Írsku, ktoré čaká rovnako ako Slovákov účasť na EURO 2016, si cenil. "Myslím, že môžeme byť s výsledkom spokojní. Do Írska sa nechodí vyhrávať, respektíve sa tam vyhráva veľmi ťažko. Už nehrajú ostrovným štýlom ako kedysi, sú silnejší na lopte a kombinačne sa tiež zlepšili. Myslím, že diváci si prišli na svoje, v prvom polčase videli štyri góly a pekný futbal," dodal Vittek.

 

Už pred zápasom sa v uliciach Dublinu a v blízkosti moderného Aviva Stadium schádzali hlúčiky slovenských fanúšikov. Slováci žijúci a pracujúci na Britských ostrovoch sa zjednotili, podobne ako v septembri 2011, keď vo veľkom prišli podporiť futbalistov v kvalifikačnom zápase EURO 2012 s domácimi Írmi. Tentoraz ich prišli menej ako avizované dve tisícky, svojimi hlasivkami však neustále hnali svojich miláčikov vpred. Vnímal to aj Vittek: "Na zápase vládla pravá futbalová atmosféra, čo je už v Írsku zvykom. Bolo počuť aj našich fanúšikov, čo ma veľmi potešilo a všetci im za podporu ďakujeme."

 

Vittek podľa trénera Kozáka ukázal v zápase s 29. tímom rebríčka FIFA dobré aj horšie veci, ale práve jeho skúsenosti mu môžu pri tvorbe konečnej nominácie na EURO 2016 veľmi pomôcť. Útočníkovi bratislavského Slovana však zatiaľ tieto myšlienky v hlave nevíria. "Ja sa tým nezaoberám, či budem v nominácii na šampionát, alebo nie. Vôbec na to nemyslím, je to vec trénera. Samozrejme, keď sa do Francúzska dostanem, budem šťastný. Ale keď nie, život sa u mňa neskončí a nejaký náhradný program si už počas leta nájdem," dodal Vittek, ktorý na MS 2010 v Juhoafrickej republike nastrieľal štyri góly a mal leví podiel na postupe Slovenska do osemfinále.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies