Vittek: Hráčom Krasnodaru sme roztriasli kolená

NETKY.SK • 7 August 2015, 07:34 • 2 min
Vittek: Hráčom Krasnodaru sme roztriasli kolená

BRATISLAVA - Chvíľami strhujúce futbalové divadlo na bratislavských Pasienkoch ponúkol druhý polčas štvrtkového odvetného stretnutia 3. predkola Európskej ligy 2015/2016 medzi domácim ŠK Slovan a ruským Krasnodarom (3:3).

slovakia

left justify in out

Hostia vďaka náskoku 2:0 z prvého duelu na svojom trávniku a rovnakého z úvodnej štyridsaťpäťminútovky mali postup do play-off prakticky vo vrecku, "belasí" napriek nezávideniahodnej situácii ešte nezložili zbrane. Keď sa v rozpätí 54. - 77. minúty hetrikom zaskvel domáci kanonier Róbert Vittek, záverečná štvrťhodina dvojzápasu vrátane nadstaveného času získala nový, nečakaný náboj. Slovenský tím potreboval na postup streliť až päť gólov a zároveň neinkasovať.
"V druhom polčase sme ukázali, že aj s kvalitným tímom ako Krasnodar vieme držať krok, dokonca byť lepší a roztriasť im kolená. Za stavu 3:2 sme nastrelili brvno, mali nejakú šancu, mohla byť odpískaná jedenástka. Aj s takými hráčmi, akých majú oni, by ďalší inkasovaný gól určite zatriasol," pripomenul 33-ročný útočník, ktorého mrzel nevydarený vstup Slovana do odvety. Dva presné zásahy hosťujúceho Pavla Mamajeva, prvý z pokutového kopu, znamenali už v 12. min pre Bratislavčanov z hľadiska šance na postup takmer neriešiteľnú situáciu. "To, čo sme nechceli, sa, žiaľ, stalo. Dostali sme rýchle góly a o postupujúcom bolo v hlavách už rozhodnuté. Napriek tomu sme sa snažili ísť dopredu, mali sme nejaké šance aj v prvom polčase, ale padlo nám to až v druhom. Krasnodar však postúpil zaslúžene. Hral výborný futbal, či už doma alebo prvý polčas u nás. Nemáme sa za čo hanbiť. Možno nám v prvom zápase chýbalo viac odvahy," doplnil Vittek.


Slovanistom nebola dopriata aspoň víťazná, aj keď nepostupová rozlúčka s pohárovou Európou. Bodku za štvrtkovým duelom namaľoval v nadstavenom čase vyrovnávajúcim gólom z ďalšieho pokutového kopu Fiodor Smolov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies