Vittek ešte nechce končiť, ohlási sa na Pasienkoch

NETKY.SK • 14 Máj 2015, 17:45 • 2 min
Vittek ešte nechce končiť, ohlási sa na Pasienkoch

BRATISLAVA - Slovenský futbalista Róbert Vittek sa naposledy objavil na trávniku v drese ŠK Slovan Bratislava vlani 23. novembra v domácom dueli 18. kola Fortuna ligy proti Myjave (0:1), na rukáve mal vtedy kapitánsku pásku.

slovakia

left justify in out

Ďalším štartom v prípade 33-ročného útočníka zabránilo jeho "problémové" koleno. S 23 presnými zásahmi najlepší kanonier reprezentácie SR v histórii štátnej samostatnosti však kariéru ešte určite nezabalil.

 

"Oddychoval som a venoval sa rehabilitácii. Nejaký čas som strávil aj v zahraničí. Dva mesiace som bol úplne mimo futbalu, len som sa trochu udržiaval v kondícii. Postupne som začal trénovať. Potreboval som sa dať dokopy, nerozoberať stále moje zdravotné diagnózy a prognózy návratu," uviedol na margo uplynulého polroku v rozhovore pre denník Pravda Vittek a pokračoval: "Verím, že nekončím a ešte sa vrátim na ihrisko. Pripravujem sa zatiaľ individuálne, tréningy sú čoraz ťažšie a intenzívnejšie. Začínam pracovať aj s loptou, hoci stále bez mužstva, spoluhráčov. Bolo to doteraz bez komplikácií, dúfam, že to bude takto pokračovať." 

 

Bratislavský rodák sa nepripravoval so Slovanom, to sa však zmení. "Nebol som doteraz kondične pripravený, aby som mohol trénovať v tíme. Potreboval som ešte niečo nabehať, ale v závere tohto týždňa, maximálne na začiatku budúceho, sa ohlásim na Pasienkoch. Nemyslím si, že by bol v tom nejaký problém. Nechcel som siliť návrat, rovnako to vnímali v Slovane. Potreboval som byť mimo klubu, aby som nepociťoval taký tlak. Verím, že na spoločných tréningoch sa dohodneme. Ostatné sa uvidí." 

 

Účastník MS 2010 v JAR a strelec štyroch gólov SR na tomto šampionáte stále rozmýšľa aj o zahraničnom angažmáne. "Bude to podstatne ťažšie, ako keby som hrával, viem to. Občas sa niekto ozve a sonduje, ako som na tom. Nič konkrétne, čo by stálo za reč, nemám. A či doma prichádza do úvahy len Slovan, ak nepríde interes zo zahraničia? Zatiaľ je to tak, ale musím najskôr počkať, či vôbec dostanem zo Slovana ponuku," skonštatoval R. Vittek, ktorý na margo nevýrazných tohtosezónnych výkonov bratislavského mužstva podotkol: "Nebolo to jednoduché obdobie, teraz by sa to mohlo otočiť. Posledné zápasy naznačili, že mužstvo je z najhoršieho vonku. Treba to však potvrdiť vo viacerých dueloch a potom najmä celosezónne." 

 

Skúseného futbalistu, ktorý na klubovej úrovni pôsobil v Nemecku, Francúzsku i Turecku a v najcennejšom drese SR nastúpil v 80 stretnutiach, trápia v ostatných rokoch zdravotné problémy. "Od majstrovstiev sveta 2010 som odohral v kuse v podstate len jeden ročník v Slovane, aj to nie úplne celý. Už som toho preskákal veľa a nebral som to tragicky. Až na pár chvíľ som to zvládal v pohode," poznamenal Róbert Vittek, ktorý na margo možného ukončenia kariéry dodal: "Pravdupovediac, teraz si to neviem predstaviť. Neuvažoval som o tom a ani neuvažujem. Niektoré veci však človek nevie ovplyvniť, v mojom veku by mal futbalista už rátať aj s takouto možnosťou. Keby k nej došlo, musel by som sa s tým vyrovnať." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies