Víťazstvo Košíc nad Zvolenom režíroval Suja: Vidno naše zlepšenie

NETKY.SK • 23 December 2015, 11:30 • 2 min
Víťazstvo Košíc nad Zvolenom režíroval Suja: Vidno naše zlepšenie

KOŠICE - Hokejisti HKm Zvolen sa utorňajšou prehrou 1:3 na ľade HC Košice zosunuli z prvej priečky na tretiu. Strelca jediného zvolenského gólu Petra Obdržálka strata prvej pozície mrzí, no vie, že Zvolenčania sa na prvú priečku môžu čoskoro vrátiť. Východniari naopak potvrdili zlepšenú formu a v predvianočnom období zvíťazili pred jednou z najvyšších návštev v sezóne.

slovakia

left justify in out

Na zápas úradujúceho majstra s lídrom tabuľky bolo zvedavých 5755 divákov, ktorých domáci hráči najviac potešili v prvej tretine. Nad Zvolenčanmi mali výraznú prevahu, čo po zápase priznali obe strany. "To rozhodlo zápas. Prvých desať minút sme sa takmer nedostali z vlastnej tretiny. Prehrávali sme 0:2 i 0:3 a hoci sme sa to potom snažili zvrátiť, nepodarilo sa nám to," poznamenal útočník Zvolenčanov Petr Obdržálek, ktorý v 24. minúte strelil svoj dvanásty gól v sezóne. Zvolenčanom však napokon veľmi nepomohol, keďže v ďalšom priebehu naň nenadviazali.

 

Českého krídelníka mohol tešiť aspoň fakt, že prerušil šesťzápasové strelecké mlčanie, svoje najdlhšie v sezóne. "Mne osobne to pomohlo, pretože už som dávno nedal gól. Tímu to však nepomohlo, takže napokon to bolo asi zbytočné," poznamenal Obdržálek. Jeho tím prehral s Košicami už tretí zo štyroch vzájomných zápasov a aj preto prišiel o prvú priečku. O tú sa Zvolenčania už niekoľko kôl "naťahujú" s Nitrou a po 31. kole majú prvé miesto na dosah aj Košice. "Tam na špici je to o jednom bode, o jednom zápase. Nijaká veľká strata tam nie je. My sa musíme teraz sústrediť na zápas po Vianociach, ktorý hráme proti Skalici. Ak to vyhráme, možno sa vrátime na prvé miesto," uviedol Obdržálek.

 

Zverenci Rostislava Čadu víťazstvom nad Zvolenom potvrdili, že patria na vrchné priečky. Proti lídrovi tabuľky podali zodpovedný výkon a potešili vlastných fanúšikov. "Každý tím sa snaží ísť v tabuľke nahor. Nám sa to v poslednej dobe darí. Som rád, že sme to pred sviatkami zvládli a o to príjemnejšie budeme tráviť krátke voľno," poznamenal útočník Jakub Suja, ktorý mal na víťazstve 3:1 významný podiel. Prvý gól vypracoval pre Jiřího Biceka a ďalšie dva sám strelil. Úspešné akcie potvrdili formu nielen hernú pohodu Sujovej formácie s Bicekom a Bartánusom, ale celého košického tímu. "Myslím si, že vidno náš zlepšený herný prejav. Chlapci makajú, idú do zápasov i tréningov naplno a ukázalo sa to aj v dnešnom zápase," dodal Suja.

 

Košičania strávia Vianoce na druhej priečke Tipsport Ligy s dvojbodovou stratou na Nitru. "Krátke voľno bude príjemnejšie. Nie je veľmi podstatné, či sme teraz prví, druhí alebo tretí. Do konca sezóny je ešte ďaleko a je dôležité, že sme tento zápas pred domácim publikom zvládli," povedal Suja.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona