Víťazom volieb by podľa Medianu malo byť OĽaNO,za ním Smer a PS-Spolu

NETKY.SK • 29 Február 2020, 23:24 • 2 min
Víťazom volieb by podľa Medianu malo byť OĽaNO,za ním Smer a PS-Spolu

BRATISLAVA - Parlamentné voľby by malo vyhrať hnutie OĽaNO so ziskom 25,3 percenta hlasov.

slovakia

left justify in out

Druhý by mal byť Smer-SD s 13,9 percenta a tretia koalícia PS-Spolu (8,8 percenta). Vyplýva to z exit pollu, ktorý robila agentúra Median SK pre RTVS.

 

Rovnako 8,8 percenta by mala dostať strana ĽSNS, ďalej by malo nasledovať hnutie Sme rodina (7,5 percenta). SaS by mala mať 6,4 percenta hlasov, Za ľudí 5,6 percenta. Ako posledné by sa do parlamentu malo dostať KDH so ziskom päť percent hlasov.

 

 

Pred bránami parlamentu by zostali Maďarská komunitná spolupatričnosť (4,4 percenta), SNS (tri percentá) a Dobrá voľba (2,9 percenta). Most-Híd by mal mať 2,8 percenta, Vlasť 2,7 percenta hlasov. Ostatné kandidujúce strany by nemali získať ani percento hlasov.

 

Exit poll je považovaný za najpresnejší odhad volebných výsledkov. Ide o prieskum uskutočnený na voličoch, ktorí práve odovzdali svoj hlas.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies