Víťazom Veľkej ceny Sslovenska sa stal Štefan Rosina

NETKY.SK • 22 August 2016, 08:11 • 2 min
Víťazom Veľkej ceny Sslovenska sa stal Štefan Rosina

BRATISLAVA - Veľká cena Slovenskej republiky cestných automobilov na okruhu Slovakia Ring sa v nedeľu skončila trojnásobným triumfom Štefana Rosinu.

slovakia

left justify in out

Najlepší domáci okruhový jazdec súčasnosti štartoval v Divízii 4 nad 3500 cm3 s vozidlom Lamborghini Huracán GT3, s ktorým reprezentuje Slovensko v prestížnej Blancpain GT Series vo farbách rakúskeho tímu Grasser. V šprintových pretekoch v sobotu nedal konkurencii šancu a vyhral s veľkým náskokom 26 sekúnd pred Čechom Jakubom Knollom na BMW Z4 GT3 a Jiřím Malchárkom na BMW M6 GT3.

 

V nedeľu si takisto po skvelej kvalifikácii udržal prvé miesto aj napriek mokrej trati a vyhral o 27 sekúnd pred rovnakými dvoma súpermi. Rosina navyše pridal prvenstvo aj v sobotňajších vytrvalostných pretekoch - ESET 3H NIGHT RACE so štartom o 19.00 a na konci s ohňostrojom vyhral v posádke s Mirom Konôpkom na Lamborghini Huracán GT3 slovenského tímu ARC Bratislava. So stratou necelých 72 sekúnd za nimi prišla do cieľa posádka tímu Racing Trevor Jiří Malchárek – Christian Malchárek na BMW M6 GT3, tretie miesto pre seba získal rakúsky tím Zawotec na KTM X-Bow.

 

V nižšej kategórii D4 do 2000 cm3, takisto započítavanej do FIA CEZ Trophy, sa v oba dni tešil z víťazstva Srb Milovan Vesnič na SEAT-e Leon TCR, pred Vivien Kesthelyiovou z Maďarska a Mladenom Lalusičom zo Srbska. V D4 do 1600 cm3 sa v sobotu tešil Slovák Pavol Dlugoš a v nedeľu Maďar Joszef Merk. V napínavom MX-5 Cupe vyhral oba dni podľa oficiálnej tlačovej správy zaslanej TASR Lukáš Koník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies