Víťazom súťaže v rámci predmetu Tímový projekt je Digitalizácia pokladničných bločkov

NETKY.SK • 25 Marec 2018, 11:55 • 2 min
Víťazom súťaže v rámci predmetu Tímový projekt je Digitalizácia pokladničných bločkov

BRATISLAVA - Víťazom súťaže v rámci predmetu Tímový projekt, ktorý sa vyučuje na Slovenskej technickej univerzite v Bratislave, je Digitalizácia pokladničných bločkov.

slovakia

left justify in out

Cieľom projektu je vývoj platformy, ktorá umožní jednoduchú digitalizáciu daňových dokladov, akými sú napríklad pokladničné bločky, prostredníctvom mobilnej aplikácie. Ako informuje vedecko-popularizačný portál Veda na dosah, digitalizácia má prebehnúť na základe fotografie dokladu mobilným zariadením.

 

Po digitalizácii platforma umožní jednoduchý prístup k obsahu jednotlivých dokladov, ako aj agregované informácie. Úlohou riešiteľského tímu je ďalej nad platformou vystavať aplikáciu na zdieľanie výdavkov.

„Napriek pokrokom v e-commerce v dnešnej dobe stále používame fyzické doklady o obchodných transakciách ako sú zmluvy, faktúry a pokladničné bločky. Tieto doklady v sebe nesú množstvo užitočných informácií, ktoré ak by sme mali v digitálnej podobe, vedeli by sme nad nimi postaviť mnoho zaujímavých prípadov použitia a praktických aplikácií,“ uviedli autori projektu.

 

Možnou praktickou aplikáciou platformy je aplikácia na zdieľanie výdavkov, ktorá umožní používateľom roztriediť položky z bločka medzi viacerých používateľov. Tvorcovia projektu pripomenuli, že typický prípad použitia je rozpočítanie výdavkov za účet v reštaurácií alebo bare medzi konzumentov.

Fakulta informatiky a informačných technológií STU v Bratislave nadväzuje na skúsenosti, ktoré má s nápaditými IT projektmi. Študenti fakulty každý rok v rámci predmetu Tímový projekt simulujú prácu vývojárskych tímov a riešia témy, ktorým aktuálne čelia aj firmy pôsobiace v IT sektore. Tento rok riešia študentské tímy 27 projektov.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona