Víťazom prvého kola volieb sa stal Miloš Zeman, vyplýva z prvých výsledkov

NETKY.SK • 13 Január 2018, 15:33 • 2 min
Víťazom prvého kola volieb sa stal Miloš Zeman, vyplýva z prvých výsledkov

PRAHA - Víťazom prvého kola prezidentských volieb v Českej republike sa stal Miloš Zeman so ziskom 43,42 percenta hlasov.

slovakia

left justify in out

Na druhom mieste skončil Jiří Drahoš, ktorý získal 24,44 percenta hlasov. Vyplýva to z prvých čiastkových výsledkov po zrátaní hlasov z 22,41 percenta volebných okrskov, ktoré zverejnila Česká televízia. Za Zemanom a Drahošom nasledovali Pavel Fischer (8,87 percent hlasov), Marek Hilšer (8,59 percent hlasov ) a Michal Horáček (8,56 percent hlasov). Ak prvé údaje potvrdia aj konečné volebné výsledky, obaja najúspešnejší kandidáti zabojujú o post hlavy štátu v druhom kole o dva týždne.

 

Volebné miestnosti sa s úderom 14.00 h uzatvorili. Okamžite sa začalo sčítavanie hlasov. Druhú priamu voľbu prezidenta v histórii Česka sprevádzal značný záujem voličov. Volebná účasť sa odhaduje na približne 60 percent, informoval spravodajský server iDNES.cz.

 

O post prezidenta sa okrem Zemana uchádzalo ďalších osem kandidátov. Keďže ani jeden z kandidátov podľa prvých čiastkových výsledkov zrejme nezískal nadpolovičný počet hlasov, Zeman s Drahošom zabojujú o post hlavy štátu v druhom kole26. a 27. januára.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona