Podľa prieskumu víťazom prvého kola prezidentských volieb by sa stal Fico

NETKY.SK • 9 Marec 2014, 12:07 • 2 min
Podľa prieskumu víťazom prvého kola prezidentských volieb by sa stal Fico

BRATISLAVA - Víťazom prvého kola prezidentských volieb by sa so ziskom 38 percent stal premiér a kandidát strany Smer-SD Robert Fico.

slovakia

left justify in out

Do druhého kola by spolu s ním postúpil občiansky kandidát Andrej Kiska s podporou 23 percent. Vyplýva to z výsledkov prieskumu agentúry MVK pre agentúru SITA, ktorý sa uskutočnil v dňoch 26. februára až 4. marca na vzorke 834 respondentov. Informoval o tom Pavel Haulík z MVK.

 


Tretí by skončil Radoslav Procházka, ktorého by volilo 11,5 percenta opýtaných. Pavlovi Hrušovskému by svoj hlas dalo rovných 9 percent respondentov a Milana Kňažka by podporilo 8 percent účastníkov prieskumu. Šiestu priečku by obsadil Gyula Bárdos s 4,5 percentami, nasleduje Helena Mezenská s dvoma percentami a Ján Čarnogurský s podporou 1,5 percenta. Ostatní kandidáti by v prvom kole volieb nezískali ani jedno percento hlasov. Agentúra MVK tiež v prieskume zisťovala, koľko ľudí by sa na voľbách zúčastnilo. Spomedzi všetkých účastníkov prieskumu sa 43,1 percenta vyjadrilo, že sa určite zúčastnia a ďalších 38,9 percenta svoju účasť zvažuje.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona