Víťazom klasiky v Hamburgu dodatočne Ewan, P. Velits 25.

NETKY.SK • 22 August 2016, 08:05 • 2 min
Víťazom klasiky v Hamburgu dodatočne Ewan, P. Velits 25.

HAMBURG - Austrálsky cyklista Caleb Ewan vyhral nedeľňajšiu klasiku so štartom a cieľom v Hamburgu. Jazdec Orice sa dostal do čela konečného poradia až po proteste, po ktorom jury diskvalifikovala pôvodného víťaza Nacera Bouhanniho z Cofidisu.

slovakia

left justify in out

Ewan tak oficiálne najlepšie zvládol záverečný špurt pred domácim Nemcom Johnom Degenkolbom a Talianom Giacomom Nizzolim. Elitní špurtéri Andre Greipel a Marcel Kittel, ktorí patrili k najväčším favoritom na triumf rovinatej klasiky, zaostali za pódiovým umiestnením. Greipel skončil desiaty, Kittel dokonca až 76.

 

Z dvojice slovenských cyklistov na štarte sa lepšie umiestnil Peter Velits. Jazdec BMC Racing prišiel do cieľa v hromadnom finiši na 25. priečke s rovnakým časom 4:54:27 h ako víťaz. Juraj Sagan z Tinkoffu obsadil so stratou 55 sekúnd konečnú 68. pozíciu.

 

Klasika v Hamburgu - výsledky:

1. Caleb Ewan (Aus./Orica) 4:54:27 h., 2. John Degenkolb (Nem./Giant), 3. Giacomo Nizzolo (Tal./Trek), 4. Danny Van Poppel (Hol./Sky), 6. Alexander Kristoff (Nór./Kaťuša), 7. Mark Renshaw (Aus./Dimension data), 8. Sondre Holst Enger (Nór./IAM Cycling), 9. Matteo Trentin (Tal./Etixx-Quick Step), 10. Andre Greipel (Nem./Lotto Soudal) ... 25. Peter VELITS (SR/BMC Racing) - v rovnakom čase ako víťaz, 68. Juraj SAGAN (SR/Tinkoff) +55 s.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies