Víťazom Handzame Classic sa stal Nór Halvorsen, obhajca Baška 12.

NETKY.SK • 17 Marec 2017, 18:28 • 2 min
Víťazom Handzame Classic sa stal Nór Halvorsen, obhajca Baška 12.

KORTEMARK - Kristoffer Halvorsen z nórskeho kontinentálneho tímu Joker Icopal sa stal víťazom cyklistických pretekov Handzame Classic.

slovakia

left justify in out

Na trase Bredene - Kortemark (192,7 km) mal Halfvorsen v hromadnom šprintérskom závere najviac síl a zdolal Brita Adama Blytheho (Aqua Blue Sport) a Belgičana Kennyho Dehaesa (Wanty - Groupe Gobert). "Bolo to náročné, najmä bočný vietor bol nepríjemný. Tím však odviedol pre mňa výbornú prácu. Som na nich hrdý," uviedol víťazný Halvorsen podľa webu Cyclingnews.

Vlaňajší víťaz týchto jednorazových pretekov v západnom Flámsku Slovák Erik Baška (Bora-Hansgrohe) sa ešte v záverečnom kilometri držal na jednej z predných pozícií, ale napokon neodolal tlaku súperov a skončil na 12. mieste. Dvadsaťročný Halfvorsen, ktorý je úradujúci svetový šampión do 23 rokov z Dauhy 2016, dosiahol prvé víťazstvo v tejto sezóne.

Výsledky:

Handzame Classic (Bredene - Kortemark, 192,7 km): 1. Kristoffer Halvorsen (Nór.) Team Joker Icopal 4:15:31 h, 2. Adam Blythe (V. Brit.) Aqua Blue Sport, 3. Kenny Dehaes (Belg.) Wanty - Groupe Gobert, 4. Baptiste Planckaert (Belg.) Kaťuša-Alpecin, 5. Andre Looij (Hol.) Roompot - Nederlandse Loterij, 6. Roy Jans (Belg.) WB Veranclassic Aqua Protect - všetci rovnaký čas ako víťaz, ... 12. Erik Baška (SR) Bora-Hansgrohe - rovnaký čas ako víťaz

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies