Víťazom Copa America sa stala Brazília

NETKY.SK • 8 Júl 2019, 09:27 • 2 min
Víťazom Copa America sa stala Brazília

RIO DE JANEIRO - Futbalové mužstvo Brazílie sa stalo už po deviaty raz víťazom Copa America. Vo finále na domácej Maracane si dokázali poradiť s prekvapením turnaja Peru (3:1). Pre päťnásobných majstrov sveta je to prvý titul na Cope od roku 2007, piaty na domácej pôde. Vždy keď organizovali tento turnaj, tešili sa zo zisku cennej trofeje.

slovakia

left justify in out

Peru sa snažilo zaskočiť veľkého favorita už od začiatku, keď si veľmi aktívnou hrou už v druhej minúte zápasu vynútilo ruku Coutinha, a zahrávalo priamy kop. Strela Cuevu z 25 metrov však skončila vedľa bránky. Brazílčania udreli po štvrťhodine hry z prvej vážnejšej akcie. Jesus na krídle vyzvŕtal dvoch obrancov, prihral na zadnú žrď Evertonovi, ktorý strelou z prvej nedal Galessemu šancu.

 

img

 

Brazílčania v tejto fáze zápasu dominovali v držaní lopty. V 41. minúte však Thiago Silva zrazil prihrávku pred brazílsku bránku rukou a čílsky rozhodca Tobar bez váhania ukázal na biely bod. Guerrero penaltu bezpečne premenil a vyrovnal na 1:1, Brazílčania tak inkasovali na turnaji prvý gól. 

 

img

 

V druhom polčase Coutinho hýril aktivitou, ďalší jeho dravý prienik do šestnástky zastavil v poslednej chvíli obranca Trauco. Peruánci sa nedokázali dlhšie usadiť pred súperovou šestnástkou, Brazílčania dobre vykrývali krídelné priestory. V 70. minúte však Jesus fauloval Advinculu, po prísnej druhej žltej karte videl červenú a domáci dohrávali s desiatimi.

 

img

 

Peruánci zvýšili tlak. Z diaľky to skúšal Flores, no jeho bomba nemierila medzi tri žrde. brazílsky tréner Tite zareagoval na vylúčenie Jesusa, stiahol Firmina a na ihrisko poslal Richardsona. Striedajúci hráč v 90. minúte spečazil brazílsky triumf z penalty nariadenej za bodyček na Evertona.

 

 

finále Copa America:

Brazília - Peru 3:1 (2:1)

Góly: 15. Everton, 45+3. Jesus, 90. Richardson - 44. Guerrero (11 m). 

 

zostavy:

Brazília: Alisson – Alves, Marquinhos, Silva, Sandro – Arthur, Casemiro – Jesus, Coutinho, Everton (0%+3. Allan)– Firmino (75. Richardson)

Peru: Gallese – Advíncula, Zambrano, Abram, Trauco – Tapia (83. Gonzales), Yotún – Carrillo, Cueva, E. Flores – Guerrero.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies