Víťazom ázijskej Ligy majstrov prvýkrát klub z Číny Guangzhou

NETKY.SK • 9 November 2013, 15:27 • 2 min
Víťazom ázijskej Ligy majstrov prvýkrát klub z Číny Guangzhou

GUANGZHOU - Guangzhou Evergrande na ázijský futbalový vrchol doviedol taliansky tréner Marcello Lippi.

slovakia

left justify in out

Futbalový klub Guangzhou Evergrande sa v sobotu stal prvým čínskym víťazom ázijskej Ligy majstrov od roku 1990 po remíze 1:1 v odvetnom dueli s FC Soul. V prvom zápase sa v juhokórejskej metropole zrodila remíza 2:2.
Skóre odvetného stretnutia otvoril v 58. minúte brazílsky útočník Elkeson, vyrovnávajúci gól Demjanoviča o štyri minúty neskôr však už Soulu k triumfu nepomohol.
Vzhľadom na vyšší počet strelených gólov na súperovom ihrisku sa pri výslednom skóre 3:3 stal víťazom čínsky Guangzhou, ktorý na ázijský futbalový vrchol doviedol taliansky tréner Marcello Lippi.
Vďaka víťazstvu v lige majstrov "žltého" kontinentu sa hráči Guangzhou Evergrande predstavia na majstrovstvách FIFA budúci mesiac v Maroku.

finále: Guangzhou Evergrande - FC Soul 1:1 (0:0) Góly: 58. Elkeson - 62. Demjanovič /prvý zápas 2:2, víťazom ázijskej LM sa stal Guangzhou/



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona