Víťazom 5. etapy Okolo Švajčiarska Isajčev, Sagan 62., Velits 108.

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 07:08 • 2 min
Víťazom 5. etapy Okolo Švajčiarska Isajčev, Sagan 62., Velits 108.

Víťazom 5. etapy Okolo Švajčiarska Isajčev, Sagan 62.

slovakia

left justify in out

img

Víťazom upršanej 5. etapy Okolo Švajčiarska sa v stredu stal ruský cyklista Vladimir Isajčev, ktorý si pripísal premiérové vavríny na podujatí ProTour. Jazdec stajne Kaťuša triumfoval v úseku dlhom 192,7 km medzi Trimbachom/Oltenom a Gansingenom po úspešnom úniku sedemčlennej skupiny pred Španielom Rubenom Perezom Morenom a Talianom Salvatorem Pucciom. V priebežnom poradí naďalej vedie Portugalčan Rui Faria da Costa, ktorý má osemsekundový náskok pred Fränkom Schleckom z Luxemburgu.
      Slovák Peter Sagan z tímu Liquigas-Cannondale obsadil 62. priečku, keď do cieľa dorazil v hlavnom balíku so stratou 11 minút a 7 sekúnd. Rovnako dopadol aj jeho krajan Peter Velits, ktorého ale klasifikovali až na 108. priečke.
      Dvadsaťdvaročný špurtér Sagan, ktorý má na konte vo Švajčiarsku už tri etapové prvenstvá, naďalej suverénne vedie v bodovacej súťaži. Na konte má v tomto roku už jedenásť etapových prvenstiev.
      Profil stredajšej etapy so šiestimi menšími stúpaniami pritom navrával, že by pelotón mohol do cieľa opäť doraziť pohromade. Slovák Peter Sagan teda mohol mať šancu na ďalší triumf a opäť raz potvrdiť prezývku podujatia, ktorú v tomto ročníku už v zákulisí začali skloňovať ako "Tour de Sagan". Avšak už 145 km pred cieľom sa do výrazného úniku dostala spomínaná sedemčlenného skupina jazdcov, ktorá sa udržiavala desaťminútový odstup. Keďže ani jeden z "utečencov" nepredstavoval vážnejšie nebezpečenstvo pre vedúcu pozíciu Costu, či druhého Schlecka, pelotón neprejavoval takmer žiadnu snahu manko dohnať.

      Výsledky 5. etapy (192,7 km): 1. Vladimir Isajčev (Rus/Kaťuša) 4:58:28 h, 2. Ruben Perez Moreno (Šp./Euskaltel-Euskadi), 3. Salvatore Puccio (Tal./Sky Procycling), 4. Karsten Kroon (Hol./Saxo Bank), 5. Sébastien Minard (Fr./AG2R La Mondiale) všetci v rovnakom čase, 6. Daniel Oss (Tal./Liquigas-Cannondale) +5 s, ..., 62. Peter SAGAN (SR/Liquigas Cannondale), 108. Peter VELITS (SR/Omega Pharma QuickStep) obaja +11:07 min 
      Priebežné poradie: 1. Rui Alberto Faria Da Costa (Por./Movistar) 20:53:27, 2. Frank Schleck (Lux./RadioShack-Nissan) +8, 3. Roman Kreuziger (ČR/Pro Team Astana) +15, 4. Thibaut Pinot (Fr./FDJ-Big Mat) +19, 5. Nicolas Roche (Ír./AG2R La Mondiale) +21, 6. Thomas Löfkvist (Švéd./Sky Procycling) +21, ..., 69. SAGAN +12:29, 72. VELITS +12:56.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies