Víťazom 2. etapy v Koksijde Modolo, Sagan oddychoval

NETKY.SK • 2 Apríl 2014, 16:50 • 2 min
Víťazom 2. etapy v Koksijde Modolo, Sagan oddychoval

KOKSIJDE - Víťazom 2. etapy trojdňových cyklistických pretekov VDK-Driedaagse De Panne-Koksijde, ktorá merala 206 km a vrcholila v Koksijde, sa stal v špurte hlavného pelotónu Talian Sacha Modolo z tímu Lampre Merida. Druhý skončil Francúz Arnaud Demare (FDJ) a tretí Nór Alexander Kristoff (Kaťuša).

slovakia

left justify in out

Slovenský cyklista Peter Sagan nastúpil do etapy v bielom drese lídra pretekov, keďže zvíťazil v utorkovej 1. etape. V stredu sa však rozhodol šetriť sily a etapa mu slúžila len na najazdenie ďalších kilometrov pred nedeľňajším prvým vrcholom jarnej klasikárskej sezóny, pretekmi Okolo Flámska. Sagan dojazdil do cieľa s väčším časovým odstupom v jednej zo zadných skupín pelotónu a prišiel o pozíciu celkového lídra. Tým sa stal Belgičan Gert Steegmans z tímu Omega Pharma - Quick-Step. 

 

Vo štvrtok vyvrcholia preteky Driedaagse De Panne-Koksijde dvoma poletapami v De Panne. Prvá bude merať 109,7 km so štartom aj cieľom v De Panne a druhou bude krátka časovka na 14,3 km v De Panne. Víťaz časovky aj pretekov by mal byť známy približne o 17.00 h SELČ. 

 

Výsledky - streda: 

2. etapa: Zottegem - Koksijde, 206 km: 1. Sacha Modolo (Tal.) Lampre-Merida 4:28:15 h, 2. Arnaud Demare (Fr.) FDJ, 3. Alexander Kristoff (Nór.) Kaťuša, 4. Ruslan Tleubajev (Kaz,) Astana Pro Team, 5. Danilo Napolitano (Tal.) Wanty-Groupe Gobert, 6. Daniele Colli (Ita) Neri Sottoli - všetci rovnaký čas ako víťaz,... 77. Martin Velits (SR) Omega Pharma Quick-Step +3:17, Peter Sagan (SR) nedokončil a odstúpil z pretekov 

Celkové poradie po 2. etape: 
1. Gert Steegmans (Bel.) Omega Pharma-Quick Step 8:57:45 h, 2. Oscar Gatto (Tal.) Cannondale Pro Cycling) +1, 3. Kenneth van Bilsen (Bel.) Topsport Vlaanderen-Baloise +3, 4. Niki Terpstra (Hol.) Omega Pharma-Quick Step +5, 5. Mauro Finetto (Tal.) Neri Sottoli +9, 6. Vincent Jerome (Fr.) Team Europcar,... 63. Martin Velits (SR) Omega Pharma Quick-Step +3:45. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies