Víťazný double Degenkolba, Slováci vzadu

NETKY.SK • 27 August 2014, 18:38 • 2 min
Víťazný double Degenkolba, Slováci vzadu

RONDA - Víťazom 5. etapy 69. ročníka cyklistických pretekov Vuelta a Espaňa sa v stredu stal John Degenkolb z tímu Giant Shimano.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťpäťročný nemecký cyklista zopakoval svoj triumf z koncovky utorkovej 4. etapy, keď tentoraz zdolal v záverečnom špurte Francúza Nacera Bouhanniho z tímu FDJ a Holanďana Morena Hofland z Belkinu. Víťaz zvládol 180 km z Priego de Córdoba do Rondy za 4:04:21 h. Slovenský cyklista Peter Sagan (Cannondale) opäť nešpurtoval a nebol klasifikovaný medzi najlepšími v cieli. To isté platí aj pre Martina Velitsa z tímu Omega Pharma - Quick-Step. Slováci napokon obsadili až 166., resp. 184. miesto s odstupom 13:32 min za víťazom. V celkovom poradí je Sagan priebežne na 144. priečke (+31:07) a M. Velits je na 162. pozícii (+34:25).

 

Červený dres lídra pretekov si udržal Austrálčan Michael Matthews (Orica GreenEdge) s náskokom 13 sekún pred kolumbijským favoritom Nairom Quintanom (Movistar) a 20 sekúnd pred jeho tímovým kolegom Španielom Alejandrom Valverdem. 

 

Piata etapa Vuelty viedla slnečnou Andalúziu smerom na juh Španielska a jazdilo sa pri teplote vyše 30°C. Už v jej úvode unikli Nemec Tony Martin (Omega Pharma Quick-Step) a Holanďan Pim Ligthart (Lotto Belisol) a na 12. km mali už trojminútový náskok. Ligthart vyhral obe šprintérske prémie a na tej druhej na 121. km bol už na čele sám s dvoma minútami k dobru pred pelotónom. Napokon 32 km pred cieľom sa jeho už len sólový pokus skončil a hlavný balík sa začal poriadne naťahovať. Pätnásť kilometrov pred cieľom bola vrchárska prémia tretej kategórie a po víťazstvo si došiel Španiel AmetsTxurruka (Caja Rural). V závere sa šprintérske tímy tradične snažili utvoriť čo najlepšie pozície pre svojich lídrov. Napokon triumfoval John Degenkolb pred Nacerom Bouhannim, hoci sa Francúz v závere rozčuľoval, že ho nemecký pretekár zablokoval pri pokuse predstihnúť ho. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona